Pirmadienį rinktinėje Kazį Maksvytį vyriausiojo trenerio pareigose pavaduojantis Kęstutis Kemzūra pasidalino mintimis apie pasirengimą artimiausioms rungtynėms su Prancūzija.

Jos gretose – ir 221 cm ūgio, 18-os Victoras Wembanyama, kuriam prognozuojamas pirmasis kitų metų NBA naujokų biržos šaukimas.

Pernai jis atstovavo Vilerbano ASVEL, šiemet jis rungtyniauja rinktinės stratego Vincento Collet vadovaujamoje Paryžiaus „Metropolitans 92“ komandoje.

Penktadienį Panevėžyje tai būtų V. Wembanyamos debiutas atstovaujant Prancūzijos rinktinei.


„Visi atvyko, atsiliepė į mūsų kvietimus, visi vyrai parodė norą atstovauti Lietuvai“, – treniruotės pradžioje interviu žiniasklaidai džiaugėsi K. Kemzūra.

– Kodėl nėra Arnoldo Kulbokos?, – buvo paklaustas K. Kemzūra.

– Žinau, Arnoldas turi gerą statistiką Graikijoje, jam neblogai sekasi. Bet yra kiti pasirinkimai ir toje pozicijoje yra žaidėjų, kuriuos matome labiau tinkančius komandai nei Arnoldas.

Be reikalo žmogų kviesti, nežinau... Jis buvo išplėstiniame sąraše, bet galutinis sprendimas toks, koks yra.

– Mantas Rubštavičius keičia Deividą Gailių, kuo pasižymi šis 20-ies „Lietkabelio“ gynėjas?

– Mantas labiau avansu gavo šį kvietimą, sprendimą diktavo tai, kad susirgo Deividas Gailius. Tą sužinojome sekmadienį, vakare paskambino ir pranešė, reikėjo greito sprendimo.

Mantas – vienas talentingiausių krepšininkų Lietuvoje, jo užduotis, kaip ir kitų – kuo geriau pasirodyti. Tikime, kad jis šioje stovykloje padės. Kartu čia susipažinsime iš arčiau su juo.

– Artimiausia varžovė – Prancūzija, kaip vertinate šią rinktinę?

– Kaip ir Lietuva, netekusi daug pagrindinių žaidėjų. Jie gal ir daugiau turi to talento NBA ir Eurolygoje. Tai įdomi, atletiška, atsinaujinusi komanda, turinti aukštų krepšininkų.

Turi supertalentą Victorą Wembanyamą. Yra ir daugiau tiek žinomų, tiek gal mažiau girdėtų krepšininkų.

Victor Wembanyama, ASVEL

– Gytis Radzevičius paskutines rungtynes žaidė kęsdamas skausmus, kokia jo situacija?

– Gytis teigia, kad jaučiasi gerai. Šiek tiek turi bėdų. Iš vienos pusės, tai normali profesionalaus krepšininko būsena, kuomet pasitaiko kažkokių traumelių.

Iš kitos pusės, nenorime pakenkti nė vienam žaidėjui, Gyčiui bus šį vakarą atliekami papildomi tyrimai.

Gydytojai konsultuos ir patars, duos rekomendacijų. Šiaip jis dega noru ir yra pasiruošęs padėti, bet mes neskubinsime įvykių.

Sprendimas dėl jo bus priimtas vėliau, galbūt antradienį.

Primename, K. Kemzūra dar spalio pabaigoje pristatė Lietuvos krepšinio rinktinės kandidatus, kviečiamus pasaulio čempionato atrankos mačams su Prancūzija ir Juodkalnija.

Šiame atrankos „lange“ rinktinėje nebus Kauno „Žalgirio“ žaidėjų, nepaisant to, jog bent jau antrasis rinktinės mačas su Eurolygos tvarkaraščiu tiesiogiai nesikerta.

Tačiau komandoje nebus, pavyzdžiui, Patrų „Promitheas“ (Graikija) puolėjo Arnoldo Kulbokos, tapusio naudingiausiu pirmos Europos taurės turnyro savaitės žaidėju, ar į efektyviausių Vokietijos čempionato krepšininkų dešimtuką patenkančio vidurio puolėjo Martino Gebeno iš Frankfurto „Skyliners“.

Lietuviai lapkričio 11 d. Panevėžyje susikaus su Prancūzija, o išvykoje lapkričio 14 d. lauks mūšis su jau vieną kartą atrankoje įveikta Juodkalnija.

Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašas:

Standings provided by Sofascore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)