6 iš 10 dvitaškių, 6 iš 9 tritaškių, 4 iš 5 baudų metimų – viso 34 taškai. Neatsitiktinai po mačo komandos draugai M. Fosterį perkrikštijo LeBronu Jamesu.

Per karjerą Europoje amerikietis tik sykį buvo sužaidęs rezultatyviau – 2020-aisiais vilkėdamas Holono „Hapoel“ marškinėlius Izraelio pirmenybėse jis pykštelėjo 37 taškus.

Vis dėlto akimirką pasvarstęs 27-erių gynėjas būtent rungtynes su „Žalgiriu“ pavadino geriausiomis karjeroje.

„Manau, galima taip sakyti: juk laimėjome prieš Eurolygos komandą, pagerinome savo situaciją turnyro lentelėje“, – rankomis trynė M. Fosteris.

Naują šio sezono Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rezultatyvumo rekordą užfiksavęs 190 cm ūgio krepšininkas teigė dvikovai kaupęsis žiūrėdamas „Netflix“ dokumentiką ir klausydamasis mėgstamos muzikos.

Jis nė nemėgino slėpti akistatą su „Žalgiriu“ vertinęs rimčiau nei rungtynes su LKL autsaideriais ar vidutiniokais – nors dėl tokio požiūrio ir susilaukia G. Žibėno priekaištų.

„Žinoma, susitikdami su Eurolygos komanda motyvacijos turime daugiau. Ypač aš, kadangi anksčiau pats esu ten žaidęs. Visada tokias dvikovas laikau proga padėti žingsnį link ten, kur noriu atsidurti“, – sakė M. Fosteris.

Prieš „Žalgirį“ Vilniaus ekipos naujokas stojo nebe pirmą kartą. 2020-2021 metų sezone jis atstovavo Atėnų „Panathinaikos“ ir varžėsi Eurolygoje, bet pirmuoju bandymu įsitvirtinti tarp Senojo žemyno elito nepavyko.

Tad akivaizdu, kur link dabar taikosi M. Fosteris.

„Rytui“ tai į naudą, kol tik iš paskos legionierius timpteli ir visą komandą.

„Šis vakaras buvo mano – tinkamas laikas žengti į priekį ir imtis atsakomybės. Kitą kartą galbūt tai jau turės daryti kitas vaikinas, bet šįsyk buvo mano eilė“, – savimi neabejojo amerikietis.

Sekmadienį jis pelnė 11 paskutinių Lietuvos čempionų taškų (neskaitant Gyčio Masiulio baudos metimų likus sekundei iki finalinės sirenos), nuvesdamas juos į pergalę 89:85.

Tiesa, „Rytui“ paskutinę minutę jau perėmus iniciatyvą, M. Fosteris galėjo sužaisti ir paprasčiau, rinkdamasis saugesnius variantus.

Bet metimas per Rolandą Šmitą iš daugiau nei 7 m atstumo taip užsivedusiam žaidėjui pasirodė visiškai saugus.

„Buvau kantrus, „skaičiau“ varžovų gynybą. Nusprendžiau persimesti kamuolį į kitą ranką ir atakuoti – žinau, kad tokius metimus galiu pataikyti“, – aiškino gynėjas.

Po paskutinio savo šūvio M. Fosteris dar pamojavo „Jeep“ arenos kampe įsikūrusiems „Žalgirio“ gerbėjams.

„Jie – puikūs sirgaliai, bet galų gale laimėjome mes, todėl norėjau parodyti svečiams, kad gali keliauti namo“, – šypsojosi kauniečių sekmadienio žudikas, kuris po aštuonių turų pagal rezultatyvumą užima antrą vietą LKL (vid. 17,4 taško), nežymiai nusileisdamas tik Utenos „Juventus“ aukštaūgiui Justinui Alstonui.

Tiesa, iki „Žalgirio“ jo komandai turnyro lentelėje – vis dar tolimas kelias. Kazio Maksvyčio auklėtiniai lieka LKL viršūnėje (7/1), „Rytas“ rikiuojasi ketvirtas (5/3).

„Praėjusį mėnesį žmonės mus nurašė – ką gi, buvome to nusipelnę. Turėjome parodyti, kad vis dar laikomės balne ir kokie geri galime būti. Sulig kiekvienomis rungtynėmis vis labiau susižaidžiame, geriau suprantame vienas kitą“, – apie ekipos situaciją atsiliepė M. Fosteris.

Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją