Katalonai namuose 81:80 (21:19, 18:17, 23:13, 19:31) palaužė turnyro lyderę Stambulo „Fenerbahče“ (5-1) ekipą ir išrašė jai pirmąją nesėkmę.

26 taškus sumetusio Nicolo Laprovittolos tempti šeimininkai trečio kėlinio pabaigoje buvo atitrūkę 16 taškų skirtumu (60:44), tačiau galiausiai iššvaistė beveik visą sukauptą atsargą ir turėjo žaisti nervingą rungtynių pabaigą.

Paskutinės atakos metu „Fenerbahče“ krepšininkai tritaškiu galėjo išlyginti rezultatą ir išplėšti pratęsimą, tačiau puolėjas Johnathanas Motley kažkodėl nusprendė veržtis link krepšio ir įkrauti kamuolį iš viršaus. Nors jam tai ir pavyko, tuo labiau džiaugėsi „Barca“, kuri išsaugojo minimalią persvarą, kadangi tuojpat nuaidėjo finalinė sirena.

Po paskutinių susitikimo taškų kamuolį koja paspyręs Šaras džiaugėsi iš rankų neišsprūdusia pergale, tačiau, kaip dažniausiai būna, savo auklėtiniams turėjo ir pastabų.

„Žaidžiame vis geriau ir žengiame į priekį. Pirma 30 minučių komanda žaidė tikrai gerai, bet turime pasimokyti tiek iš pergalių, tiek iš pralaimėjimų. Tikiuosi, kad taip ir bus.

Po solidaus trečio kėlinio pamanėme, kad viskas jau padaryta, tuo labiau, kai varžovų gretose prasidėjo daug keitimų. Tačiau taip Eurolygoje tiesiog negali būti, turime prisiminti šią pamoką“, – kalbėjo specialistas iš Lietuvos.

Atskiro jo komentaro nusipelnė vieną geriausių karjeros pasirodymų Eurolygoje surengęs ir penkis tritaškius pataikęs N. Laprovittola.

„Žaidėjas negali tobulėti, jei pats to nenori, o Nico nori. Jis daug treniruojasi ir tampa vis geresnis. Dabar jis yra labiau patyręs ir patogiai jaučiasi dabartiniame vaidmenyje. Be to, antrais metais visiems būna lengviau suprasti, ko iš jo norima. Jis mums yra supersvarbus“, – pridūrė Š. Jasikevičius.

Rokas Jokubaitis prie pergalės per 23 min. prisidėjo 8 taškais (2/4 dvitaškiai, 0/1 tritaškio, 4/4 baudos), 2 atkovotais kamuolius ir 1 rezultatyviu perdavimu.

Kitą ketvirtadienį „Barcelona“ svečiuosis Izraelyje, kur susikaus su Tel Avivo „Maccabi“ klubu.

Tuo metu po Turkijos atstovų kluptelėjimo juos turnyro lentelėje pavijo taip pat tik sykį per 6 turus slystelėjęs „Monaco“ (5-1) su Donatu Motiejūnu.

Dviženklį deficitą panaikinusių svečių strategas Dimitrios Itoudis negalėjo paaiškinti, kas nutiko paskutinės atakos metu, bet visų šunų karti ant suklydusio J. Motley irgi nesiruošė.

„Pabaigoje jis nesuprato mūsų situacijos, tačiau imant apskritai buvo geriausias komandos žaidėjas“, – trumpai rėžė graikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją