Antrajame ENBL sezone dalyvaus 16 komandų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Čekijos, Kosovo, Serbijos, Ukrainos ir Izraelio.

Pasak „Wolves“ klubo prezidento Rimanto Kaukėno, naujai suburtai komandai yra svarbu kaupti patirtį tarptautinėse varžybose, taip pat sezono metu žaisti kuo daugiau rungtynių.

„Džiaugiamės turėdami galimybę varžytis ENBL lygoje, kuri mums suteiks didesnį rungtynių skaičių sezone. Visiškai naujai suburtai žaidėjų grupei žaisti, ne tik treniruotis, yra labai svarbu. Tuo pačiu, susitiksime su kitų šalių komandomis ir kaupsime tarptautinę patirtį.

Šios lygos rungtynės bus puiki papildoma terpė gauti svarbaus žaidybinio laiko mūsų jaunimui bei tiems krepšininkams, kurie aikštelėje susilaukia mažiau minučių. Įgautas pasitikėjimas savo jėgomis, neabejojame, duos naudos mūsų komandai kaunantis dėl apdovanojimų tiek Lietuvos čempionate, tiek KMT turnyre.

Tai yra mūsų pagrindinis tikslas šiame turnyre. Norime, kad žaidėjai augtų ir tobulėtų“, – apie žaidimą ENBL lygoje kalbėjo „Wolves“ klubo prezidentas Rimantas Kaukėnas.

Reguliariajame ENBL sezone komandos bus suskirstytos į dvi grupes, kuriose tarpusavyje sužais po vienerias rungtynes – viso po 7 mačus. Rungtynės bus žaidžiamos turais, jų vietos paaiškės artimiausiu metu.

„Wolves“ ekipa rungtyniaus B grupėje kartu su Brno „Basket“ (Čekija), Tartu „Ulikool Maks & Moorits“ (Estija), Valmieros „Valmiera Glas Via“ (Latvija), Sopoto „Trefl“, Ščešino „Wilki Morskie“ ir Didžiosios Lenkijos Ostrovo „Slam Stal“ (visi iš Lenkijos), Nes Zionos „Ironi“ (Izraelis).

Tuo tarpu A grupėje varžysis „Šiauliai“, Talino „Taltech/Optibet“ ir „Kalev/Cramo“ (abu iš Estijos), Zelionos Guros „Enea“ ir Liublino „Start“ (abu iš Lenkijos), Prištinos „Sigal“ (Kosovas), Kijevo „Budivelnik“ (Ukraina), Stari Banovcos „Dunav“ (Serbija).

Į atkrintamąsias varžybas pateks po 4 stipriausias komandas iš abiejų grupių. Jos porose dviejų, išvykos ir namų, rungtynių serijose kovos dėl bilietų į Finalo ketvertą.

Reguliarusis ENBL sezonas vyks iki 2023 m. vasario mėnesio. Finalo ketverto varžybos planuojamos kitąmet balandžio 5-6 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją