Pirmą pergalę FIBA Čempionų lygoje šį sezoną iškovojo Vilniaus „Rytas“ (1-2). Giedriaus Žibėno auklėtiniai antradienį 89:64 (25:15, 27:11, 22:25, 15:13) nugalėjo Vassilio Spanoulio treniruojamus H grupės lyderius – Atėnų „Peristeri“ (2-1) krepšininkus. Vilniečiai pirmavo visas rungtynes ir anksti atitrūkę į priekį vienu metu turėjo net 29 taškų persvarą.

„Šioje rungtynėse laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 52:30, palikome Miro Bilaną su 5 taškais, Marcusą Denmoną – su šešiais. Tai privalumas Čempionų lygoje. Vaikinai tikrai mėgavosi žaidimu. Turiu padėkoti savo asistentams, kurie nuveikė didelį darbą, – kalbėjo G. Žibėnas. – Po pirmo ar po penkto pralaimėjimo iš eilės sunku buvo, bet panikos viduje nebuvo. „Susikietinome“ treniruotėse, žaidėjai padarė išvadas. Kas pasikeitė – pernešėme tai į rungtynes, šiandien pamačiau 2022-2023 metų sezono „Ryto“ komandą.“

Treneris pasakojo, kad ir ketino formuoti komandą taip, jog gynėjų linijoje krepšininkai būtų stiprūs kūnais. Tam buvo įsigytas Marcusas Fosteris, tampantis tikru lyderiu. Jis taip pat sakė, kad neleisti Luko Ulecko į aikštę buvo taktinis sprendimas.

„Koks dabar emocinis fonas? Galima įkvėpti oro. Atrodo dirbame dar daugiau, o tos pergalės neateidavo. Bet panikos po penkių pralaimėjimų nebuvo, išsilaikėme kartu. Žinojome, kad galime persilaužti tik kartu. Tai ir įvyko šią savaitę, įskaitant pergalę prieš „Wolves“. Dvejonių būna, bet pradėjome pokyčius nuo treniruotės, kaip įeiname, „atsidaužome“, ir tai mums padėjo išbristi iš šios situacijos. Norime pasakyti, kad buvome skolingi fanams savo energiją ir šiandien, manau, tą skolą grąžinome“, – kalbėjo G. Žibėnas.

Įspūdingai pasirodė „Ryto“ legionierius M. Fosteris, kuris pelnė 24 taškus, atkovojo 10 kamuolių, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir surinko 31 naudingumo balą.

„Mums tai buvo smagios rungtynės, ypač žinant tai, per ką mums teko praeiti. Šiandien buvo geras impulsas mums judėti į priekį. Visi tuos pralaimėjimus priėmė asmeniškai ir visi stengėsi“, – kalbėjo M. Fosteris.

Legionierius rungtynėse pradžiugino visus žiūrovus ir įspūdingu dėjimu iš viršaus: „Tokie momentai padeda sukurti atmosferą ir užsivesti. Apskritai sirgalių palaikymas nuostabus, tai viena priežasčių, kodėl pasirinkau atvykti čia.“


Savaitgalį „Ryto“ laukia dvikova su Kauno „Žalgiriu“ – apie būsimą dvikovą kalbėjo ir trumpai mintimis pasidalijo ir Vilniaus komandos atstovai.

„Kai žaidi su Eurolygos komanda, visuomet nori ją įveikti. Jei žaisime taip, kaip šiandien, tikrai turėsime galimybę laimėti. Stengiamės daugiau žaisti kietai fiziškai ir tai padeda“, – teigė M. Fosteris. Savo ruožtu G. Žibėnas būsimą varžovą matė kaip aiškų dvikovos favoritą: „Matosi, kad „Žalgiris“ turi geresnę, fiziškesnę komandą. Vienintelis variantas su „Žalgiriu“ yra žaisti taip, kaip mes šiandien. Kauno komanda – ryški favoritė. Turime įeiti su tokia pat energija ir kautis.“

Neabejotinai ryškiausia graikų komandos žvaigžde laikomas treneris Vassilis Spanoulis. Per savo ilgametę karjerą tris Eurolygos nugalėtojo titulus iškovojęs ir visų laikų rezultatyviausiu šio elitinio turnyro krepšininku tapęs 40-metis graikas „Peristeri“ trenerio postą užėmė šių metų birželį. Antradienio vakarą po pralaimėjimo jis buvo itin nekalbus.

„Sveikinu „Ryto“ komandą. Varžovai žaidė geriau ir nusipelnė pergalės. Tikrai prastos mums rungtynės, turėsime apie ką pakalbėti komandoje. Žinome savo problemas“, – trumpai apibendrino dvikovą „Peristeri“ komandos strategas.

„Nežaidėme gerai puolime ir gynyboje. Išėjome ir pralaimėjome kovą dėl kamuolių. Turime trumpą atmintį, vėl žaisime Atėnuose ir būsime pasirengę. Marcusas Fosteris žaidė gerai, bet visa vilniečių komanda žaidė gerai. Grįšime namo ir patikėkite būsime tikrai pasirengę kitai dvikovai. Šiaip turime gerą komandą“, – sakė 6 taškus svečiams pelnęs Marcusas Denmonas.


Standings provided by Sofascore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją