Atėnų „Peristeri“ FIBA Čempionų lygoje iš pradžių savo aikštėje 86:70 įveikė Herclijos „Bnei Basket“, o 2-ame ture namuose 88:81 pranoko pajėgiausią praėjusio sezono Čempionų lygos komandą – Tenerifės „Lenovo“. Savo ruožtu „Rytas“ per pirmus du turus nusileido ir „Lenovo“ (74:89), ir Herclijos „Bnei Basket“ (85:90) komandoms.

Pirmadienį į Vilnių atvykusi „Peristeri“ komanda surengė treniruotę „Jeep“ arenoje, o po jos mintimis apie būsimas rungtynes pasidalino Atėnų ekipos vidurio puolėjas Miro Bilanas.

„Tikimės labai sunkių rungtynių, nes „Rytas“ prastai startavo FIBA Čempionų lygoje, turi du pralaimėjimus ir neabejotinai atiduos visas jėgas, kad savo aikštėje iškovotų pergalę. Juo labiau, kad pralaimėjimas jiems paliktų tik teorines galimybes kautis dėl patekimo į atkrintamąsias varžybas. Kita vertus, pergalė Vilniuje mus labai priartintų prie pirmos vietos grupėje ir pateikimo į Top 16. Tačiau tikrai nebus lengva, nes su vilniečiais žaisime dvi rungtynes iš eilės. Turime nusiteikti labai rimtam išbandymui“, – kalbėjo M. Bilanas.

33 metų vidurio puolėjas iš Kroatijos FIBA Čempionų lygoje per rungtynes vidutiniškai renka po 13 taškų ir po 8,5 atkovoto kamuolio. Vidutiniškai po 13 taškų į varžovų krepšį įmeta ir 32-ejų amerikietis Marcusas Denmonas, o rezultatyviausiai „Peristeri“ gretose rungtyniauja po 16 taškų renkantis įžaidėjas Sylvainas Francisco. 25 metų ir 186 cm ūgio krepšininkas iš Angolos taip pat atlieka ir po 5,5 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

Vis dėlto, ryškiausia komandos žvaigždė yra treneris V. Spanoulis. Per savo ilgametę karjerą tris Eurolygos nugalėtojo titulus pelnęs ir visų laikų rezultatyviausiu šio elitinio turnyro krepšininku tapęs 40-metis graikas „Peristeri“ trenerio postą užėmė šių metų birželį. Graikijos pirmenybėse jo vadovaujama Atėnų komanda per pirmus 4 turus iškovojo dvi pergales ir patyrės tiek pat nesėkmių, tačiau FIBA Čempionų lygoje kol kas žengia be kluptelėjimų.

V. Spanoulio treniruojama Atėnų ekipa yra trečia FIBA Čempionų lygoje pagal pelnomus taškus (vid. 87 pre rungtynes), antra pagal rezultatyvius perdavimus (20,5 per rungt.) ir ketvirta pagal efektyvumą (97,5 per rungt.) „Rytas“ šiose statistikos kategorijose užima 15, 26 ir 23 vietas. Vilniečiai vidutiniškai per rungtynes pelno po 79,5 taško, atlieka po 15,5 rez. perdavimo ir renka po 80 efektyvumo balų. „Peristeri“ komanda taip pat geriau grumiasi dėl atšokusių kamuolių. V. Spanoulio auklėtiniai vidutiniškai atkovoja po 36 kamuolius, tuo metu „Ryto“ krepšininkai po krepšiais nusiima po 31 kamuolį.

Tai nebus pirmoji „Ryto“ ir „Peristeri“ akistata. 2020-2021 m. sezone komandos taip pat kovojo FIBA Čempionų lygoje. Tada abi tarpusavio rungtynes laimėjo Graikijos komanda: Vilniuje – 106:88, o Atėnuos – 81:74.

„Ryto“ ir „Peristeri“ dvikova antradienį „Jeep“ arenoje prasidės 19:30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją