Po lygaus pirmojo ketvirčio, visiškai kitoks buvo antrasis. „CBet“ ėmė rengti gerą atkarpą, po kurios po truputį augino persvarą – 30:22. Edvinas Šeškus pirmąsyk rungtynėse skirtumą vertė dviženkliu (39:29), dar tritaškį smeigė Martinas Laksa – 42:29. Ketvirtį Jonavos komanda užbaigė tvirtai ir galiausiai pirmavo jau 56:39.

„Neptūnas“ turėjo sočiai laiko, tačiau po pertraukos Goranas Huskičius ir Jeffery Garrettas buvo nesustabdyti ir toliau tempė į priekį jonaviečius – 62:39. „Neptūnas“ tik periodiškai priartėdavo, bet netrūko ir klaidų bei pramestų metimų, tad atsilikimas liko solidus – 55:69.

Po Mato Jogėlos tritaškio atrodė, kad Klaipėdos komanda augins intrigą (58:69), bet dviem metimais paeiliui atsakė Lukas Kreišmontas – 74:58. M.Jogėla įsibėgėjo – pataikė dar du tolimus šūvius, tačiau jo asmeninės iniciatyvos buvo maža – 64:78. Likusios minutės tebuvo formalumas.

Likus 2 minutėms po antros techninės pražangos aikštę dar paliko Nojus Mineikis.

M.Jogėla buvo rezultatyviausias „Neptūno“ gretose ir pelnė 23 taškus, pataikydamas 5 tritaškius be klaidų. Tiek taškų – naujas jo karjeros rekordas „Betsafe-LKL“, o 24 naudingumo balai – sezono geriausias rezultatas.

Beje, jis buvo vienintelis Klaipėdos ekipos žaidėjas, pelnęs dviženklį taškų skaičių.

Jonavos ekipos lyderis Goranas Huskičius gerino savo sezono efektyvumo rekordą (19 tšk., 6 atk. kam., 5 rez. perd., 29 n.b.).

„Neptūnas“: Matas Jogėla 23, Deividas Gailius 9, Žygimantas Janavičius ir Rokas Gustys (7 atk. kam.) – po 7, Nojus Mineikis, Austinas Wiley (7 atk. kam.) ir Rinaldas Malmanis – po 6.

„CBet“: Goranas Huskičius 19 (6 atk. kam., 5 rez. perd.), Edvinas Šeškus 18, Dovis Bičkauskis 14 (4/8 trit.), Martinas Laksa 12, Vytautas Šulskis 9, Jeffery Garrettas 8 (6 atk. kam.).

Trenerių komentarai:

„Šiauliai“ palaužė „Pieno žvaigždes“

Trys ketvirčiai buvo kupini intrigos, bet galiausiai paskutiniajame „Šiauliai“ (4-3) įrodė pranašumą ir iškovojo pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“). Antano Sireikos auklėtiniai namuose 81:65 (15:20, 23:15, 22:19, 21:11) palaužė Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (3-4).

Nuo pat susitikimo pradžios buvo matyti, jog susitiko panašaus pajėgumo ekipos. Pasvalio komandos persvara (20:15) pasirodė labai trapi, nes Arminas Urbutis ir Donatas Sabeckis dviese persvėrė rezultatą – 24:23. Nė viena komanda nesusikrovė didesnio pranašumo, nors Kyle‘as Mangasas pelnė reikalingą dvitaškį (34:29), o Paulius Danusevičius dar krovė į krepšį.

Vos prasidėjus trečiam ketvirčiui „Pieno žvaigždės“ vėl kvėpavo į nugaras varžovams (37:38), tačiau šeimininkai atsakė spurtu 7:0 ir vėl atgavo svaresnę persvarą – 47:39. Spurtą rengė ir svečiai – pelnius 10 taškų be atsako pavyko persverti rezultatą – 49:47. Po trijų kėlinių „Šiauliai“ buvo priekyje 60:54, tad paskutinis ketvirtis žadėjo intrigą.

Vis tik jos tiek daug neišvydome. A.Urbutis ėmė dominuoti, iš toli pataikė P.Danusevičius, o šiauliečiai pirmavo jau 73:59. Tai buvo rekordinė A.Sireikos auklėtinių persvara. Liko 4 minutės, pasvališkiai nesugebėjo išsigelbėti ir turėjo taikstytis su nesėkme.

Likus pusantros minutės J.Furmanavičius stojo mesti baudų, įdomu tai, kad jos buvo pirmosios, kurias šiame mače pataikė „Pieno žvaigždės“ (2/6).

A.Urbutis žaidė geriausią sezono mačą „Betsafe-LKL“: pelnė 19 taškų, atkovojo 5 kamuolius, rinko 24 naudingumo balus.

„Šiauliai“: Arminas Urbutis 19, Donatas Sabeckis 15 (6 rez. perd.), Kyle‘as Mangasas 11, Martynas Varnas 9, Jonas Zohore (10 atk. kam.) ir Eimantas Stankevičius – po 8.

„Pieno žvaigždės“: Rihardas Kuksikas 13, Corey Allenas 12, Evaldas Šaulys 11, Justas Furmanavičius 8, Martynas Pacevičius 6 (9 atk. kam.).

Trenerių komentarai:


Standings provided by Sofascore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją