Lietuvos čempionai kovas tarptautiniame fronte pradėjo dviem pralaimėjimais: nusileido ir Tenerifės „Lenovo“ (74:89), ir Herclijos „Bnei Basket“ (85:90) komandoms.

Tuo metu Vassilio Spanoulio vadovaujama „Peristeri“ savo aikštėje 86:70 įveikė Izraelio klubą, o paskutiniame ture 88:81 pranoko ir praėjusio sezono čempionę „Lenovo“.

„Rytas“ teisės pralaimėti beveik neturi, kitu atveju klubas rizikuos pasirodymą Čempionų lygoje užbaigti po grupės etapo.

„Ryto“ strategas Giedrius Žibėnas antradienį tikisi aistringo sirgalių palaikymo, o sava arena ir karštos tribūnos, anot trenerio, bus solidus privalumas prieš svečius iš Graikijos.

„Neapsigaukime, „Peristeri“ turi dvi pergales ir nulį pralaimėjimų, mes atvirkščiai. Tačiau varžovai abejas rungtynes žaidė namuose. Mes kovojome už Europos ribų.

Tikrai sunkios išvykos susiklostė. Vienas jų tikrai galėjome laimėti. Dabar laukia pirmas namų mačas. „Peristeri“ yra labai gerai subalansuota komanda. Turi daug pikenrolo opcijų, pasirinkimų, kaip žaisti arti krepšio ar žaidimo be užtvarų su Marcusu Denmonu.

Norint laimėti rungtynes, turėsime kažką iš jų atimti“, – kalbėjo G. Žibėnas.

– Sezono pradžia nelengva, ar pastebite komandos komplektavimo klaidas?, – prieš pirmadienio treniruotę buvo paklaustas G. Žibėnas.

– Niekada nebus taip, kad sukomplektavus komandą visi 12 žaidėjų demonstruos gerą žaidimą visą sezoną.

Mes šioje vietoje kantrūs. Tą kartoju ne pirmą kartą ir dabar jokių pokyčių tikrai neplanuojame.

– Ar neslegia papildoma įtampa dėl pozicijos turnyro lentelėje?

– Tik priminsiu, kad pernai pirmas dvejas išvykos rungtynes taip pat pralaimėjome. Viskas mūsų rankose, liko ketverios rungtynės, trejos iš jų namuose.

Tikrai norėsime didelio vilniečių palaikymo.

– Laukia akistata su Eurolygos legenda Vassiliu Spanouliu. Koks jis kaip treneris?

– Pagrindiniai veikėjai visgi yra žaidėjai aikštėje. Kalbant apie trenerį, gerai sukomplektavo ekipą, tai subalansuota komanda puolime. Gynyboje labai kibiai spaudžia kamuolį kontroliuojantį žaidėją, tą daro ties pražangos riba.

Turėsime būti tam pasiruošę.

– Savaitgalį nutraukta penkių pralaimėjimų serija, ką galima pasimokyti iš tų rungtynių?

– Visi kalba apie paskutinį kėlinį, kuriame išbarstėme persvarą, bet niekas neužsimena apie pirmus tris. Juose tikrai atrodėme solidžiai. Žaidėme taip, kaip norėjome, parodėme savo potencialą.

Žinoma, išsiaiškinome tai, kas nutiko lemiamame kėlinyje. Labiau kalbame su žaidėjais apie tai, kaip tuos tris kėlinius perkelti į antradienio susitikimą ir juos paversti keturiais.

– Savaitgalį nežaidė Gytis Radzevičius, kokia jo situacija?

– Jis jau šiandien treniruojasi, stebime, kaip jo ranka reaguoja į krūvį, kontaktą. Gytis veržiasi į aikštę, daug šansų, kad žais.

– Užsiminėte apie varžovų stiprybes, o kokie „Ryto“ privalumai prieš „Peristeri“?

– Pagaliau žaisime namuose. Mums tai privalumas žaidžiant šioje arenoje. Paprastai Čempionų lygos rungtynes žaisdavome ASG arenoje, ji ne visada užsipildydavo.

Laukiame karšto žiūrovų palaikymo. Iš savo pusės norime kuo labiau įtraukti žiūrovus į rungtynes.

Vadinasi, nuo rungtynių pradžios turime demonstruoti labai gerą energiją ir ja užkrėsti visą areną.

– Kokia komandos atmosfera po nelabai sėkmingos atkarpos?

– Niekada nėra malonu pralaimėti, ypač tą rungtynių seriją. Šiandien prieš rungtynes turime vieną treniruotę.

Kai kurie žaidėjai treniruojasi ir per laisvadienius, kai kas nueina į sporto klubą. Visi profesionalai, kiekvienas žino, kad gali geriau. Mes, kaip treneriai, stengiamės priminti jiems, kad jie yra geri krepšininkai. Tikrai trokštame tą pademonstruoti antradienio rungtynėse.

– Įtempta savaitė, svarbios ne tik šios rungtynės, bet ir sekmadienio dvikova su „Žalgiriu“.

– Taip, toks tvarkaraštis, ne mes pirmi, ne mes paskutiniai prie to turime prisitaikyti. Po FIBA „lango“ bus kiek laisvesnis grafikas.

Antradienį „Jeep“ arenoje dvikovos pradžia – 19:30 val.


Standings provided by Sofascore

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją