Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) debiutantai buvo per žingsnį nuo pergalės, tačiau Justinas Marcinkevičius dėjimu išplėšė pergalę 73:71 (28:23, 18:19, 12:18, 15:11) Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ (3-4) ekipai.

Kėdainių klubas geriau startavo (12:6), nors G.Staniulis ir neleido varžovams bėgti tolyn. Svečių persvara artėjo prie dviženklės ribos (22:14), bet jos nepasiekė – G.Staniulis, Julius Kazakauskas ir Mantas Ruikis padėjo „Gargždams“ lyginti rezultatą – 30:30. Galiausiai Corey Sandersas išvedė į priekį šeimininkus – 32:30.

Nors ne visi geri šansai buvo išnaudoti, „Gargždai“ didino persvarą (37:33), tiesa, spurtas 9:0 vėl pakeitė rungtynių eigą – 42:37. Iniciatyva vėl buvo „Nevėžio-Optibet“ rankose, tačiau po ilgosios pertraukos intriga buvo maksimali.

Dabar jau nė viena ekipa labiau neatitrūko ir kėdainiškių persvara buvo trapi (55:52), J.Kazakauskas ir Artūras Žagaras apsikeitė metimais, o Marius Runkauskas atsilikimą rėžė iki minimumo – 57:58. M.Ruikis tritaškiu išvedė į priekį „Gargždus“ (60:58), bet vos prasidėjus ketvirtam ketvirčiui P.Petrilevičius įvedė lygybę – 60:60.

Likus kiek daugiau nei dviem minutėm „Nevėžis-Optibet“ turėjo nedidelę persvarą (70:68), Joshua Newkirkas klydo bei prametė, Bradley Davisonas taip pat nepataikė metimo, tad Gediminui Petrauskui teko prašyti pertraukėlės.

Žingsniai fiksuoti Timui Lambrechtui, tuo tarpu C.Sandersas pataikė itin svarbų metimą, lyginusį rezultatą – 70:70. Liko 15 sek., kamuolį savo rankose turėjo šeimininkai, o A.Žagaras prasižengė. G.Staniulis stojo mesti baudų – pataikė vieną iš jų, o tai kainavo brangiai – Justino Marcinkevičiaus dėjimas išvedė į priekį svečius – 72:71. Liko jau vos 2 sek., C.Sandersas klydo ir tai buvo viskas. T.Lamberchtas dar pridėjo baudos metimą, kuris dar labiau tvirtino pergalę Kėdainių klubui.

A. Žagaras mačo pabaigoje dar įbaugino savo ekipą, kadangi susižeidė. Vis tik latviui ko gero nieko rimto nenutiko.

Gargždai“: Corey Sandersas 16, Giedrius Staniulis 15 (1/4 baud., 5 kld., 17 atk. kam.), Julius Kazakauskas 10 (7 atk. kam.), Marius Runkauskas 9, Mantas Ruikis ir Joshua Newkirkas – po 7.

„Nevėžis-Optibet“: Artūras Žagaras 16 (6 rez. perd., 1/5 trit.), Bradley Davisonas 14 (2/10 trit.), Paulius Petrilevičius ir Timas Lambrechtas – po 12 (7 atk. kam.), Justinas Marcinkevičius 8.



Standings provided by Sofascore


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją