„Sąrašas yra panašus į tą, kokio norėjome ir kas buvo realiai įmanoma. Visi suprantame „langų“ specifiką – Eurolygoje ir NBA rungtyniaujantys žaidėjai negali atstovauti rinktinei arba jų atstovavimas yra apsunkintas. Likusieji, kurie yra sveiki ir mus domino, atsiliepė visi ir yra pasiruošę. Būtent tai ir džiugina“, – mintimis dalinosi K. Kemzūra.

Šiame atrankos „lange“ rinktinėje nebus Kauno „Žalgirio“ žaidėjų, nepaisant to, jog bent jau antrasis rinktinės mačas su Eurolygos tvarkaraščiu tiesiogiai nesikerta.

Visgi K. Kemzūra situacijos nedramatizuoja.

„Nenorime grįžti prie šios temos. Suprantame „Žalgirio“ reikalus bei situaciją, patiems žaidėjams būtų sunku įsilieti. Tai apsunkintų procesą“, – kalbėjo rinktinės treneris.

K. Kemzūra pasidžiaugė, jog rinktinės marškinėlius vilkės Mindaugas Kuzminskas, Eimantas Bendžius, prisijungs Marekas Blaževičius bei greitai po traumos sveikstantis Eigirdas Žukauskas.

Tačiau komandoje nebus, pavyzdžiui, Patrų „Promitheas“ (Graikija) puolėjo Arnoldo Kulbokos, tapusio naudingiausiu pirmos Europos taurės turnyro savaitės žaidėju, ar į efektyviausių Vokietijos čempionato krepšininkų dešimtuką patenkančio vidurio puolėjo Martino Gebeno iš Frankfurto „Skyliners“.

Daugiausiai sąraše – Lietuvos čempiono Vilniaus „Ryto“ atstovų, kurie pakviesti keturi. Po du žaidėjus pasitelkta iš Klaipėdos „Neptūno“ ir Alytaus „Wolves“, nė vieno – iš šalies vicečempiono Panevėžio „Lietkabelio“.

Lietuviai lapkričio 11 d. Panevėžyje susikaus su Prancūzija, o išvykoje lapkričio 14 d. lauks mūšis su jau vieną kartą atrankoje įveikta Juodkalnija.

Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašas:

Arnas Velička (Chemnico „Niners“, Vokietija), Deividas Gailius (Klaipėdos „Neptūnas“), Eigirdas Žukauskas (Alytaus „Wolves“), Eimantas Bendžius (Sasario „Dinamo“, Italija), Gytis Masiulis (Vilniaus „Rytas“), Gytis Radzevičius (Vilniaus „Rytas“), Kristupas Žemaitis (Alytaus „Wolves“), Marekas Blaževičius (Santjago de Kompostelos „Obradoiro“, Ispanija), Margiris Normantas (Vilniaus „Rytas“), Martynas Echodas (Vilniaus „Rytas“), Mindaugas Girdžiūnas (Klaipėdos „Neptūnas“), Mindaugas Kuzminskas (Izmiro „Pinar Karšiyaka“, Turkija), Regimantas Miniotas (Alytaus „Wolves“), Vaidas Kariniauskas (Bambergo „Brose“, Vokietija).

Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)