„Be abejo, visi norėtume, kad Kauno „Žalgiris“ čia žaistų, tačiau tai yra profesionalus klubinis sportas. Jis mūsų valstybėje yra daugiau remiamas per savivaldybes.

Tikrai nesakome, kad ateityje tokie renginiai negalėtų būti remiami, bet šiuo metu yra daugybė krizių. Lėšų pertekliaus tikrai nėra. Tai yra pagrindinė priežastis“, – LRT TV naujienų tarnybos žurnalistei Dovilei Šeduikytei teigė Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos viceministras Linas Obcarskas.

Nors „Žalgirio“ prašymas buvo pasiekęs Vyriausybės pasitarimo darbotvarkę, palankaus atsakymo Kauno klubas nesulaukė.

„Kol kas stringame. Buvome išsiuntę prašymus, matome, kad esame mėtomi nuo vienos ministerijos prie kitos. Vėl rašysime raštus ir prašysime dar kartą išanalizuoti galimybes, nes tai tikrai yra istorinis šansas. Sumos nėra didelės, žiūrint iš verslo pusės, tas renginys šaliai ir miestams atsipirktų, būtų pelningas“, – spalio pradžioje tikino P. Motiejūnas.

„Kiek atsimenu, jie prašė gal pusantro milijono eurų. (...) Reikalas tas, kad tas renginys išeina už aukšto sportinio meistriškumo rėmų. Mūsų prašo finansavimo, bet čia – labiau ekonominis, o ne sportinis projektas.

Be abejo, sporto populiarinimo ir užsienio sirgalių pritraukimo naudas mes matome. Tačiau tai – daugiau komercija“, – Delfi spalio pradžioje komentavo viceministras Linas Obcarskas.

Linas Obcarskas

Paraišką organizuoti lemiamas Eurolygos kovas pateikusio „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas teigė, jog finalo ketvertą Kaune galėtų aplankyti apie 10 tūkst. užsienio sirgalių, o bilietų prekybos apyvarta siektų 4 mln. eurų.

Tiesa, pajamos atitektų Eurolygai, tačiau pridėtinės vertės mokestis nukeliautų į valstybės biudžetą. Remiantis P. Motiejūno pateiktomis prognozėmis, svečiai iš užsienio nakvynei, maitinimuisi ir pramogoms išleistų dar apie 3,7 mln. eurų, o iš viso renginys leistų surinkti maždaug 1,1 mln. eurų PVM.

Primename, kad praėjusiame sezone Stambulo „Anadolu Efes“ Eurolygos čempionų titulą apgynė Belgrade (Serbija).

Nors 2019-aisiais finalo ketvertas yra vykęs ir trečdaliu mažesnėje Vitorijoje (Ispanija), Kauno problema – ribota apgyvendinimo pasiūla. O labiausiai trūksta penkių žvaigždučių viešbučio, kuriame turėtų būti įkurdinti varžybų dalyviai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)