Praėjusį sezoną Stambulo „Fenerbahče“ komandoje žaidęs P. Henry nesulaukė iš turkų klubo pasiūlymo, tad nedvejodamas priėmė kvietimą prisijungti prie baskų.

29-erių metų įžaidėjas buvo laisvasis agentas po to, kai ankstyvą spalį su juo atsisveikino Hjustono „Rockets“ klubas. Amerikietis mėgino prasibrauti į NBA, tačiau nepavykus pasuko atgal į Europą, kur sėkmingai žaidė pastaruosius metus.

2019 metais vilkėdamas Kazanės „Uniks“ klubo marškinėlius jis tapo reguliariojo sezono MVP ir persikėlė į „Baskonia“, kur debiutavo Eurolygoje. P. Henry padėjo Vitorijos ekipai 2020 metais laimėti ACB čempionatą ir buvo išrinktas į pirmąjį lygos simbolinį penketą 2021 metais.

Įžaidėjas persikėlė į „Fenerbahče“, tačiau komanda nesugebėjo prasibrauti į Eurolygos atkrintamąsias varžybas. Vis dėlto P. Henry padėjo Stambulo ekipai laimėti 2021-2022 metų Turkijos čempionų titulą.

Vitorijos „Baskonia“ puikiai pradėjo naująjį sezoną – Eurolygoje iškovojo 3 pergales ir patyrė pralaimėjimą, o Ispanijoje turi dvi pergales ir du pralaimėjimus.

Sekmadienį baskai pademonstravo savo potencialą 88:82 nugalėdami Madrido „Real“, kuris ACB lygoje iki tol buvo laimėjęs 4 kartus iš eilės.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją