„Sveikinimai „Lietkabeliu“, pelnyta pergalė. Jie buvo geresni mažose detalėse, o mums tų mažų detalių ir trūko. Priartėdavome iki dviejų-trijų taškų, bet kažkokia viena naivesnė klaidelė gynyboje ir pramesti metimai neleido mums perlaužti rungtynių. Ir to pasėkoje pralaimėjome“, – teigė G. Žibėnas.

Anot jo, sostinės ekipą kaustanti įtampa pasireiškė netaikliais tolimais metimais. „Man įdomu, kiek iš tų 29 tritaškių išmetėme būdami laisvi. Manau, kad daug laisvų buvo, gal kokie 20. Mes žaidėjus skatiname mesti, žinome, kad daug turime metikų, bet gal jau čia kažkoks spaudimėlis po tų pralaimėjimų, nes varžovai žaidžia laisviau. Jie neturi ką prarasti, o mes norime grįžti į pergalių kelią – ir tai kažkur mus užspaudžia“, – samprotavo „Ryto“ vyriausias treneris.

Prie trijų pralaimėjimų LKL čempionate pridėjus dar dvi nesėkmes FIBA Čempionų lygoje Vilniaus „Rytas“ jau turi penkių pralaimėtų rungtynių seriją. Pasak G. Žibėno, tai visiems žaidėjams ir treneriams sunki situacija, bet ją perlaužti galima tik dirbant visiems kartu. „Geriausias vaistas yra pergalės. Jų mums reikia dabar, o laimėti padės tik taiklūs metimai. Mes tikime žaidėjais, žinome jų galimybes ir tikrai dar ne visi parodė savo geriausias spalvas. Dabar mes esame duobėje ir visos mūsų mintys – kaip iš tos duobės išlipti“, – teigė G. Žibėnas.

Tuo metu Panevėžio „7bet-Lietkabeliui“ vyriausias treneris Nenadas Čanakas neslėpė, kad ši pergalė komandai buvo labai svarbi. „Po dviejų pralaimėjimų mums reikėjo šios pergalės. Kontroliavome žaidimą, vienintelė problema – mūsų klaidos. 21 klaida – per daug. Be to, trečią kartą iš eilės nesugebame ramiai užbaigti rungtynių. Turėjome 15 taškų pranašumą, bet jo neišsaugojome. Privalome žaisti protingiau. Galima sakyti, kad mums trūksta patirties, ypač gynėjų pozicijose, bet vis tiek turime būti protingesni“, – kalbėjo N. Čanakas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)