Kauniečiai po dramatiškos rungtynių kulminacijos palaužė savo buvusio ilgamečio trenerio auklėtinius 73:72.

„Atrodo, rungtynių pabaigą galėjome geriau kontroliuoti, kažkiek ir pasisekė, kad laimėjome. Bet tikrai kovojome iki galo.

Tokią komandą aš ir įsivaizduoju – žaidžiančią su aistra, klystančią, bet iš to pasimokančią ir žengiančią į priekį. Kartais emocijos mus užvaldo, ir pridarome klaidų, bet man jau geriau toks variantas nei atvirkštinis, kai treneriui reikia raginti žaidėjus nepasiduoti“, – po mačo sakė K. Maksvytis.

Šeimininkai turėjo progą „uždaryti“ rungtynes paskutiniu savo antpuoliu, bet iki tol naudingai žaidęs Keenanas Evansas dar kartą nesužibėjo lemiamu metu ir pateko į Ispanijos vicečempionų gynybos spąstus, palikdamas svečiams 8 sek.

Kitoje aikštės pusėje laisvas kampe su kamuoliu liko Tomašas Satoransky, tačiau stabiliu metimu iš tolimų distancijų nepasižymintis čekas sudvejojo ir nusprendė veržtis arčiau krepšio – kur jį pasitiko Edgaras Ulanovas.

„Gerai, kad Edgaras ten atsidūrė ir tinkamai „perskaitė“ situaciją. Vienu metu jis buvo tarp dviejų varžovų, bet įvertino, kad T. Satoransky galbūt nėra geras metikas, išlaikė atstumą, o pabaigoje iškėlė tą savo ilgą krabo ranką – ir T. Satoransky neturėjo šansų. Savo gera gynyba Edgaras mums atnešė pergalę“, – kapitoną gyrė K. Maksvytis.

Įdomu, jog „Žalgirio“ treneris netiesiogiai parėmė Š. Jasikevičiaus žodžius apie arbitrus, pripažinęs, jog sirgaliai „nemažai prisidėjo spaudžiant teisėjus“.

O paklaustas apie likus žaisti pusę minutės komandą į priekį tritaškiu išvedusį Arną Butkevičių, K. Maksvytis sutiko, kad „gal kažkiek padėjo ir sėkmė“.

„Nebuvo, ką daryti, o prieš tai jis nepataikė patogesnio metimo. Bet Arnas turi charakterį. Be abejo, norisi jam surasti didesnį vaidmenį puolime, Arnas jo nusipelno. Jis gal garsiai nekalba, bet savo pavyzdžiu rodo, kaip reikia kautis“, – komentavo ekipos strategas.

Savo ruožtu, jis pats per vieną savaitę susirinko du visoje Europoje itin pageidaujamus skalpus, „Žalgiriui“ pranokus ir Sergio Scariolo Bolonijos „Virtus“, ir Š. Jasikevičiaus „Barcelona“.

Beje, praeityje įkąsti to paties Š. Jasikevičiaus „Žalgiriui“ K. Maksvyčiui būdavo gana įprasta: 2016-2017 metais su Panevėžio „Lietkabeliu“ jis tai padarė tris kartus, o 2017-2019-aisiais su Klaipėdos „Neptūnu“ – keturis.

Delfi paprašytas pakomentuoti tokius trenerių mikrodvikovos rezultatus, K. Maksvytis traukė pečiais.

„Anuomet ne vieną kartą pavyko laimėti, kai tuometis „Žalgirio“ treneris taupydavo žaidėjus Eurolygai. O mes tas rungtynes laikydavome „mirk arba gyvenk“ reikalu ir juos pasigaudavome. Nežinau, sunku paaiškinti, tiesiog džiaugiuosi.

Žinau, kad nebūna vien pergalių ir vien nesėkmių. Pastaruoju metu man teko iškęsti nemažai skaudžių pralaimėjimų keliais taškais, bet laimės ratas sukasi: dabar atėjo mūsų eilė nugalėti“, – filosofiškai dvigubos Eurolygos savaitės derlių apibendrino specialistas iš Darbėnų.

"Žalgiris" - "Barcelona" rungtynių statistika

„Žalgiris“ rungtyniavo be vienintelio Dovydo Giedraičio, „Barcelona“ trūko traumuotų Nikola Mirotičiaus, Kyle‘o Kurico ir Sergio Martinezo. Trečiame kėlinyje iš rikiuotės iškrito ir nuo Igno Brazdeikio alkūnės nukentėjęs Alexas Abrinesas.

Mačą stebėjo pilnutėlė „Žalgirio“ arena – 15,1 tūkst. žiūrovų.

Praėjusiame sezone „Žalgiris“ namuose taip pat netikėtai įveikė tuomečius reguliaraus sezono lyderius 91:84. Tačiau bendras tarpusavio dvikovų rezultatų balansas – žymiai palankesnis „Barcai“, laimėjusiai 28 iš 35 susitikimų.

Primename, kad antradienį dvigubą Eurolygos savaitę „Barcelona“ pradėjo išvykoje 84:73 įveikdama Miuncheno „Bayern“ (Vokietija), tuo metu „Žalgiris“ savoje tvirtovėje 68:65 atidarė pergalių sąskaitą prieš „Virtus“ (Italija).

Po savaitės kauniečių laukia vizitas pas Belgrado „Partizan“ (Serbija), katalonai namuose priims Milano „Olimpia“ (Italija).

Standings provided by Sofascore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją