„Žalgiris“ kovojo daugiau, turėjo daugiau motyvacijos. Mes, treneriai, savo darbo nepadarėme, neįtikinome žaidėjų, kad „Žalgiris“ šiemet – kita komanda, daug solidesnė, kietesnė.

Reikia prisiimti atsakomybę. Pralaimėjome dėl to, kad neįvertinome varžovų, kad išėjome į aikštę kaip povai“, – pyko Š. Jasikevičius.

„Žalgiris“ nuo pirmų minučių privertė tituluotus svečius jaustis nejaukiai, o Š. Jasikevičių – desperatiškai dairytis po traumų apretintą atsarginių suolą.

Edgaras Ulanovas niekais vertė „Barcelona“ vairininko taktinį sumanymą puolėjo priežiūrą patikėti dvimetriniam įžaidėjui Tomašui Satoransky ir per pirmus du kėlinius sukratė 13 taškų.

24-ą min. šeimininkai buvo atitrūkę toliausiai – 48:37.

Bet trečiame kėlinyje į „Žalgirio“ areną prisistatė Cory Higginsas, inspiravęs spurtą 14:2, kuris vos per 3 min. grąžino komandas į išeities tašką. Ir prieš lemiamą atkarpą Katalonijos klubas jau pirmavo 56:55.

Akistatos pabaigoje įtampa sprogdino saugiklius, o varžovai ilgai keitėsi netaikliais metimais, kol galiausiai iš aikštės kampo pykštelėjo Arnas Butkevičius – 72:70. Svečiai turėjo dar beveik pusę minutės, ir kamuolį praradęs Keenanas Evansas buvo suteikęs jiems viltį.

Bet Nikola Kaliničius prametė tritaškį, o T. Satoransky apskritai pabijojo atakuoti būdamas laisvas ir taip sužlugdė paskutinę „Barcos“ ataką.

Š. Jasikevičiaus nuomone, lemiami išpuoliai, nors ir nevaisingi, buvo parengti deramai.

„Mano darbas – sukurti atakas, ir jos išėjo puikiai. Toks vaizdas, kad galėjo mesti trys ar keturi mūsų krepšininkai“, – tvirtino 46-erių specialistas.

Antrą kartą iš eilės gimtojo miesto publikos akivaizdoje pralaimėjęs kaunietis taip pat turėjo daug pretenzijų mačo arbitrams.

„Negali būti iš tokio kampo švilpiama pražanga prieš tritaškį metantį Tomą Dimšą. Vienodoje situacijoje „Žalgirio“ fanai išsireikalauja, kad teisėjai nueitų peržiūrėti epizodą, o mano prašymų jie nepaiso. Dėl trijų sekundžių taisyklės – vėl tas pats.

Man nepatiko ir teisėjų paaiškinimas dėl vienos iš nesportinių pražangų. Bet bergždžias reikalas dabar diskutuoti, reikia peržiūrėti įrašą – video niekada nemeluoja“, – pyko Š. Jasikevičius.

Nors ir nepatenkintas arbitrais, spaudos konferencijos metu jis vis grįždavo prie savo auklėtinių pernelyg minkšto žaidimo.

„E. Ulanovas tiesiog žaidė savo krepšinį. Atrodo, ir mes šiemet turime aukštesnių vyrukų, bet kas iš to, jei jie neina į aikštę luptis. Blogiausia, kad nesulaukėme reakcijos. Žinote, sezono metu sužaisime per 90 rungtynių, ir visose tikrai negali būti aukštumoje. Bet reaguoti į pastabas, į įvykius reikia. O aš didelės reakcijos nemačiau.

„Žalgiris“ šią savaitę pademonstravo, kaip žaidžiant gana prastai galima širdimi ištraukti pergalę – taip jie laimėjo prieš „Virtus“. Šiandien jie žaidė geriau, kažkokiose situacijose gal ir turėjo pranašumų prieš mus. Bet man vis tiek labiausiai kliūva mūsų pačių nusiteikimas. Išvykose šitaip nusiteikęs būsi nubaustas ir Eurolygoje, ir Ispanijos pirmenybėse“, – dėstė Š. Jasikevičius.

„Žalgirį“ ketvirtadienį gelbėjo ir stebuklingi metimai: antro kėlinio pabaigoje K. Evansas pataikė tritaškį su varžovo pražanga, o ketvirtame kėlinyje T. Dimša smeigė tolimą metimą per Jano Vesely rankas.

Rokas Jokubaitis į savo buvusios komandos krepšį ketvirtadienį sumetė 10 taškų ir išdalino 6 rezultatyvius perdavimus, tuo metu priešinga kryptimi praėjusią vasarą pajudėjęs latvis Rolandas Šmitas atsakė 15 taškų ir 5 atkovotais kamuoliais.

„Žalgiris“ rungtyniavo be vienintelio Dovydo Giedraičio, „Barcelona“ trūko traumuotų Nikola Mirotičiaus, Kyle‘o Kurico bei Sergio Martinezo. Trečiame kėlinyje iš rikiuotės iškrito dar ir nuo Igno Brazdeikio alkūnės nukentėjęs Alexas Abrinesas.

„Skausmingas praradimas mums. Dabar net nežinau, ar bandys jį čia kažkur vietoje vežti, negaliu atsakyti, per greitai viskas“, – pavojingą gynėjo galvos traumą komentavo Š. Jasikevičius.

"Žalgiris" - "Barcelona" rungtynių statistika

Spaudos konferencijos metu jis susilaukė ir keleto klausimų pašalinėmis temomis.

Paprašytas pasisakyti apie naują Eurolygos vadovybę su Dejanu Bodiroga priešakyje, Š. Jasikevičius kalbą nukreipė apie FIBA rinktinių atrankos varžybų „langus“.

„Sako, kad FIBA dabar bandys kalbėtis su Eurolyga. Bet bergždžias reikalas tai daryti, nežinau, kam to išvis reikia. Juk pačių geriausių žaidėjų, rungtyniaujančių JAV, „languose“ šiaip ar taip nebus“, – kategorišką nuomonę turi Š. Jasikevičius.

Jis taip pat buvo paprašytas palyginti šiame sezone dar nė sekundės Eurolygoje nesužaidusio Manto Kalniečio situaciją su savo paties paskutiniaisiais žaidėjo karjeros metais „Žalgiryje“.

„Aš „Žalgiryje“ dar kažkiek žaisdavau. Nelabai gerai, bet žaisdavau“, – pečiais traukė buvęs atakų organizatorius.

Mačą su Ispanijos vicečempionais stebėjo pilnutėlė „Žalgirio“ arena – 15,1 tūkst. žiūrovų.

Praėjusiame sezone „Žalgiris“ namuose taip pat netikėtai įveikė tuomečius reguliaraus sezono lyderius 91:84. Tačiau bendras tarpusavio dvikovų rezultatų balansas – žymiai palankesnis „Barcai“, laimėjusiai 28 iš 35 susitikimų.

Primename, kad antradienį dvigubą Eurolygos savaitę „Barcelona“ pradėjo išvykoje 84:73 įveikdama Miuncheno „Bayern“ (Vokietija), tuo metu „Žalgiris“ savoje tvirtovėje 68:65 atidarė pergalių sąskaitą prieš Bolonijos „Virtus“ (Italija).

Po savaitės kauniečių laukia vizitas pas Belgrado „Partizan“ (Serbija), katalonai namuose priims Milano „Olimpia“ (Italija).

Standings provided by Sofascore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)