Studijų laikais žibėjęs šalies universitetų lygoje (UAAP), kurioje susižėrė ir naudingiausio žaidėjo, ir geriausio įžaidėjo asmeninius titulus, 185 cm ūgio krepšininkas profesionalią karjerą pradėjo dukterinėje Filipinų krepšinio asociacijos (PBL) D lygoje atstovaudamas „Marinerong Pilipino“ komandai.

Tais pačiais metais jis susilaukė pirmojo pakvietimo į nacionalinę rinktinę. Debiutas vilkint rinktinės marškinėlius buvo sėkmingas – atrankos į Azijos čempionatą etape J. Gomezas de Liano rinko po 12 taškų, iš toli atakuodamas 47 proc. taiklumu, ir atliko po 3 rezultatyvius perdavimus.

Vienu iš ryškiausių Filipinų krepšinio talentų laikomo žaidėjo karjera praėjusį sezoną pasuko į Tokijo „Earth Friends Tokyo Z“ komandą Japonijos B2 lygoje. Nepaisant to, kad J. Gomezas de Liano buvo išrinktas tarp kylančių lygos žvaigždžių, dėl užklupusių traumų Tekančios saulės šalyje įsitvirtinti nepavyko. Komandai nerodant norimų rezultatų, legionieriaus iš Filipinų, pelnydavusio po 5,3 taško ir atlikdavusio po 2,5 rezultatyvaus perdavimo, paslaugų buvo atsisakyta.

Sezoną gynėjas užbaigė Surabajos „CLS Knights“ (Indonezija) gretose ASEAN krepšinio lygoje, taip pat dalyvavo šios lygos 3x3 krepšinio čempionate, o vasarą sugrįžo į „Marinerong Pilipino“ komandą gimtojoje šalyje, tapdamas „Aspirant‘s Cup“ turnyro naudingiausiu žaidėju, bei sulaukė kvietimo prisidėti prie nacionalinės rinktinės atrankos į pasaulio čempionatą lange.

„Norime plėsti savo sirgalių auditoriją už Lietuvos ribų. Juanas yra tas žaidėjas, kuris padės mums įsilieti į krepšinį labai mylinčią Filipinų rinką. Tai yra jaunas, ambicingas ir, svarbiausia, labai motyvuotas mokytis, tobulėti ir žaisti mūsų komandoje žaidėjas.

Tikimės, kad mes jam padėsime paaugti kaip krepšininkui ir jis pasinaudos šansais aikštelėje“, – naująjį komandos legionierių pristatė „Wolves“ klubo prezidentas Rimantas Kaukėnas.

J. Gomezas de Liano tapo 14-uoju krepšininku „Wolves“ sudėtyje ir 4-uoju komandos legionieriumi. Klubas taip pat vis dar ieško pastiprinimo vidurio puolėjo pozicijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją