Sezoną trimis pergalėmis pradėję panevėžiečiai vėliau pralaimėjo trejas rungtynes paeiliui Kauno „Žalgirio“, Kamianskės „Prometey“ ir Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ klubams, o sugrįžti į pergalių kelią bandė savų žiūrovų akivaizdoje vykusiose rungtynėse su Ulmo klubu.

Rungtynių viduryje atrodė, kad panevėžiečiai nesunkiai laimės, mat tuomet turėjo net 19 taškų persvarą, tačiau prieš paskutinį ketvirtį spurtavę svečiai susigrąžino iniciatyvą ir atkūrė intrigą.

Vis dėlto panevėžiečiams pavyko atsitiesti ir nepaleisti pergalės iš rankų.

Rungtynes iš tribūnų stebėjo nemažai NBA klubų skautų, tarp kurių buvo ir Martynas Pocius, dirbantis Denverio „Nuggets“ komandoje. Pagrindinis jų taikinys – ispanų supertalentas Juanas Nunezas. NBA klubams taip pat įdomūs ir lietuviai 18-metis Paulius Murauskas ir 20-metis Mantas Rubštavičius.

18-metis per 25 min. pelnė 5 taškus (2/5 dvitaškiai, 0/3 tritaškiai, 1/2 baudos), atkovojo 4 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, 5 kartus suklydo ir surinko 3 naudingumo balus.

Šeštadienį Nenado Čanako auklėtiniai Panevėžyje žais su Vilniaus „Ryto“ komanda.

„Lietkabelis“: Jamelas Morrisas 14, Gyorgy Golomanas 13, Kristianas Kullamae 12, Benas Griciūnas 11, Vytenis Lipkevičius 10, Gabrielius Maldūnas (7 atk.k.) ir Stefanas Peno po 6, Mantas Rubštavičius 5, Paulius Murauskas 3, Grantas Vasiliauskas 0.

Ratiopharm“: Robinas Christenas 19, Joshua Hawley 13, Nicolas Bretzelis 12, Karimas Jallow 9, Matthew Mobley 7, Juanas Nunezas 5.

Rungtynių eiga:

„Lietkabelis“ rungtynių pradžioje buvo priverstas vytis varžovus, tačiau įpusėjus pirmajam kėliniui jau buvo priekyje 11:9. Aikštės šeimininkų mėginimą atitrūkti (17:13) Ulmo komanda sustabdė dviem taikliais tritaškiais iš eilės. Po pirmo kėlinio N. Čanako auklėtiniai pirmavo 21:19.

Antras kėlinys panevėžiečiams prasidėjo sėkmingiau – po Vytenio Lipkevičiaus tritaškio komandas skyrė 5 taškai, tačiau Joshua Hawley vedami svečiai vėl išsiveržė į priekį 26:27. Aikštės šeimininkai greitai atsiėmė iniciatyvą ir susikrovė 9 taškų persvarą (36:27).

Panevėžiečiai ir po Ulmo ekipos trenerio paimtos minutės pertraukėlės nemažino apsukų – prieš didžiąją pertrauką komandas skyrė 15 taškų (42:27). Įpusėjus dvikovai „Lietkabelis“ pirmavo 44:28.

Po didžiosios pertraukos svečių noras apkarpyti skirtumą buvo didelis, bet galimybės mažos, nes „Lietkabelio“ gynyba jiems tapo neįkandama mįsle. Įpusėjus trečiam kėliniui po Jamelo Morriso tritaškio N. Čanako auklėtinių pranašumas išaugo iki 19 taškų – 53:34.

Ulmo ekipos krepšininkai rankų nenuleido ir surengę spurtą 0:11 sumažino skirtumą iki 53:45. Vis dėlto panevėžiečiams pavyko varžovus pristabdyti. Likus žaisti paskutinį kėlinį – 59:50.

„Ratiopharm“ visiškai atkūrė intrigą, kai iš 19 taškų deficito liko vos taškas – 61:60, o netrukus vokiečių ekipa ir persvėrė rezultatą savo naudai.

Pasitikėjimą savo jėgomis atgavę svečiai vertė klysti aikštės šeimininkus ir įvėlė juos į atkaklią kovą taškas į tašką. Prasidėjus paskutinei minutei N. Čanako auklėtiniai vėl išsiveržė į priekį 75:70.

Varžovai iš Vokietijos vėl sugebėjo sumažinti skirtumą iki minimumo, tačiau V. Lipkevičius tritaškiu priartino panevėžiečius prie pergalės (78:74). Aikštės šeimininkai triumfavo 80:76.


Standings provided by Sofascore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)