Eurolygos dvikovos su Kauno „Žalgiriu“ (1/2) išvakarėse „Barcelona“ (2/1) lėktuvui nutūpus Kauno oro uoste, Š. Jasikevičius tradiciškai pirmas žengė į atvykimo salę.

46-erių specialistas įpratęs lyderiauti visais frontais, ką jau kalbėti apie rungtynes jo gimtajame mieste.

„Negali sakyti, kad man tai jau pasidarė eilinė išvyka. Bet tiek kartų grįžęs jau žinai, koks bus jausmas, nervukai. Aišku, prisideda daug darbų, nes visi nori pasimatyti. Ir bilietų prašo. O tuo klausimu pasirūpinti nėra lengva“, – šyptelėjo Šaras.

Mat „Žalgirio“ arena bus pilnutėlė – bilietų nebeliko jau antradienį. Š. Jasikevičiaus vizitas su varžovų komanda miestui prie Nemuno vis dar yra svarbus įvykis – nors jau ir įprastas.

Buvęs ilgametis „Žalgirio“ strategas savąją kariauną šturmuoti Kauno atveda trečią kartą nuo 2020-ųjų, kai persikėlė į „Barcelona“ ekipą.

Tačiau praėjusiame sezone toks žygis baigėsi netikėtai: Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos proga kauniečiai padovanojo saviems gerbėjams retą pergalę 91:84.

Žinant Š. Jasikevičiaus būdą, galima nuspėti, jog tokiam akibrokštui pasikartoti jis neleis nieku gyvu. Tiesa, pats treneris nesėkmės praėjusio reguliaraus sezono pabaigoje nesureikšmina.

„Nelabai ta pergalė mums reikalinga buvo – pirmą vietą daugiau mažiau buvome užsitikrinę, ir tai turbūt paveikė žaidėjus. Na, o dabar reikia jiems iš naujo išaiškinti, kad tai nebėra tas pernykštis „Žalgiris“ – komanda atrodo tikrai geriau, kovoja visai kitaip. Šiame sezone jie tikrai nebus paskutiniai Eurolygoje. Ir, manau, kovos dėl atkrintamųjų varžybų“, – netradicinę prognozę buvusiai komandai turi Š. Jasikevičius.

Anot jo, Kazio Maksvyčio ekipa vykusiai performavo savo sudėtį vasarą.

„Ką čia daug pasakysi – vaizdas aikštėje visai kitoks. Ir kovoja daugiau, ką byloja pirma vieta Eurolygoje pagal puolime atkovotus kamuolius, ir šiaip žaidžia brandesnį krepšinį, turi būdų, kaip pastatyti varžovus į nepatogias situacijas.

Atakuojančių gynėjų ir lengvųjų krašto puolėjų pozicijose „Žalgiris“ dabar turi aukštų, dvimetrinių krepšininkų, atsirado daugiau variantų, kaip prisitaikyti prie priešininko, kaitalioti gynybos sistemas“, – svarstė „Barcos“ strategas.

Tuo metu jam pačiam sezono pradžioje reikia rūpintis būrio svarbių naujokų, pakeitusių kai kuriuos ankstesnius kertinius žaidėjus, integracija.

Tiesa, anot Š. Jasikevičiaus, nėra taip sudėtinga, kaip galėtų pasirodyti.

„Komanda neseniai susirinko, iš kitos pusės, žaidėjai – patyrę, matę daug trenerių, žinantys daug sistemų. Tokiems susižaisti turėtų būti lengviau. Yra ir jaunesnių, kuriems sekasi sunkiau. Bet problemos, manau, daugiau ar mažiau tokios pačios kaip kiekvienais metais“, – šio sezono pertvarkų neišskyrė specialistas.

Katalonai ketvirtadienį toliau versis be traumuotų Nikola Mirotičiaus, Kyle‘o Kurico ir Sergio Martinezo.

Pirmojo sveikatos būklę nuo pat vasaros supa daug gandų, pagimdytų pačios „Barcelona“ ribojamos informacijos apie naudingiausio praėjusio sezono Eurolygos žaidėjo patirtą Achilo sausgyslės traumą.

Regis, prognozės, jog N. Mirotičiaus ant parketo galima laukti tik kitais kalendoriniais metais, išties buvo pagrįstos.

„Nikola pradeda bėgioti, bet dar tikrai nėra arti sugrįžimo“, – apie savo ekipos lyderį atsiliepė Š. Jasikevičius.

Beje, dabartinė „Barcelona“ – jau kiek mažiau lietuviška nei praėjusiame sezone. Komandoje tebežaidžia Rokas Jokubaitis, o Š. Jasikevičiui tebetalkina Tomas Masiulis bei Justas Grainys.

Tačiau kitas buvęs asistentas Darius Maskoliūnas dabar jau „Žalgirio“ arenoje lankosi tik kaip žiūrovas: praėjusią liepą „Barcelona“ atleido 51-erių specialistą.

Šia tema Š. Jasikevičius nenorėjo išsiplėsti.

„Čia – daugiau šeimos dalykai, kuriuos reikia palikti šeimoje ir spręsti juos ten. Daug tikrai neskelbsime, yra kaip yra“, – į kalbas nesileido treneris.

Galiausiai jis buvo paklaustas, ar K. Maksvyčiui nėra pernelyg sudėtinga vienu metu eiti ir „Žalgirio“, ir Lietuvos rinktinės vyriausiojo trenerio pareigas. Š. Jasikevičiaus atsakymas leido suprasti, jog kol treniruos klubą, apie nacionalinę komandą galima nė nekalbėti.

„Kazys pats pasirinko, jam juk niekas neliepė. Man būtų per sunku, jam gal atrodė kitaip. Aš jam, aišku, tikrai nepavydžiu“, – teigė Š. Jasikevičius.

Rungtynės tarp „Žalgirio“ ir „Barcelona“ ketvirtadienį prasidės 20 val.

Primename, kad antradienį dvigubą Eurolygos savaitę „Barcelona“ pradėjo išvykoje 84:73 įveikdama Miuncheno „Bayern“ (Vokietija), tuo metu „Žalgiris“ savoje tvirtovėje 68:65 atidarė pergalių sąskaitą prieš Bolonijos „Virtus“ (Italija).

Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją