Mačas su italais – pirmasis Eurolygos vizitas „Žalgirio“ arenoje šiame sezone ir kartu pirmoji dvikova, kurią ilgametis komandos kapitonas stebi iš tribūnų jau kaip Kauno klubo direktoriaus pavaduotojas.

Ta proga per rungtynių didžiąją pertrauką į arenos palubes buvo iškelti 13-u numeriu pažymėti marškinėliai, kuriuos 38-erių aukštaūgis vilkėjo 18 metų.

Buvęs krepšininkas, paėmęs į ranką mikrofoną, padėkas dalino savo šeimos apsuptyje.

O taip pat ir į aikštę išneštų iškovotų trofėjų: gimtojo miesto komandos gretose P. Jankūnas rekordinius 15 kartų tapo Lietuvos čempionu.

P. Jankūno pagerbimo ceremonijai ruoštasi iš anksto – dėl to, pavyzdžiui, vasarą „Žalgirį“ papildęs naujokas Kevarriusas Hayesas negavo anksčiau jį karjeroje lydėjusio 13-o numerio.

Iš „Žalgirio“ apyvartos taip pat yra išimti 5-as ir 11-as numeriai, priklausę atitinkamai Modestui Paulauskui ir Arvydui Saboniui, įamžinimo arenos palubėse yra susilaukę ir treneriai Vladas Garastas bei Jonas Kazlauskas.

Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją