Sezoną pradėję trimis pergalėmis panevėžiečiai vėliau pralaimėjo trejas rungtynes paeiliui Kauno „Žalgirio“, Kamianskės „Prometey“ ir Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ klubams, o sugrįžti į pergalių kelią bandys savų žiūrovų akivaizdoje trečiadienį vyksiančiose rungtynėse su Ulmo klubu.

Apie artėjančias laukiančias šios savaitės rungtynes ir sezono pradžią interviu „kklietkabelis.lt“ svetainei papasakojo komandos trenerio asistentas Laimonas Eglinskas.

– Pralaimėjote trejas rungtynes paeiliui. Kokias išskirtumėte pagrindines to priežastis?, – klausia kklietkabelis.lt.

– Visos šios rungtynės turėjo panašių niuansų. Iki tol nebuvome turėję tokių varžovų kontakto lygiu. Visos trys komandos žaidė fiziškai, atletiškai. Tai mums kainavo nemažai prarastų ir neatkovotų kamuolių.

Į šio sezono startą atėjome su labai pasikeitusia sudėtimi tas taip pat turi dar įtakos rezultatams. Dar trūksta vienas kitų pojūčio aikštelėje, kas išaugina klaidų skaičių rungtynėse, o su tokiu kiekiu, kurį rinkome praėjusias rungtynes, tiesiog sunku tikėtis pergalės prieš tokius varžovus.



Standings provided by Sofascore


– Sezono pradžia buvo pergalinga, tad turbūt komandos žaidime galite įžvelgti ir pozityvo?

– Pergalės ir pralaimėjimai yra proceso dalis. Mes tikime savo žaidėjais, žinome jų galimybes ir žinome, kad augame su kiekviena treniruote ir kiekvienomis rungtynėmis. Pozityvo randame ne tik laimėtose, bet ir pralaimėtose rungtynėse. Tikiu, kad einame geru keliu.

– Tarpsezoniu suformuota praktiškai nauja komanda. Kaip kol kas trenerių štabui pavyksta sujungti žaidėjus į vieną bendrą mechanizmą?

– Kaip komanda dar tikrai esame augimo stadijoje. Turime jaunų, bet itin perspektyvių žaidėjų, turime ir vyresnių žaidėjų su didele patirtimi. Kalbant apie charakterius, komanda ganėtinai spalvinga, tad natūralu, kad visiems vienas kitą pažinti, suprasti reikia laiko.

Žinoma, norėtųsi, kad tas supratimas ateitų kuo greičiau. Viską dėliojame žingsnis po žingsnio ir siekiame rungtynių metu turėti kuo geresnį ėjimą šachmatų lentoje.

– Šią savaitę laukia dvejos rungtynės: prieš Ulmo ir Vilniaus komandas. Kokie svarbiausi akcentai prieš šiuos du mačus?

– Užmiršti pralaimėjimus, bet iš jų pasiimti svarbiausias pamokas. Labai svarbu sumažinti klaidų skaičių, nenusileisti fiziškumu ir mėgautis žaidimu su komandos draugais.

– Kokį įspūdį paliko praėjusią savaitę startavęs Europos taurės turnyras?

– Atrodo, kad visos komandos yra įveikiamos, todėl kiekvienas taškas labai svarbus ir negalime jų barstyti. Labai tikimės ir mūsų sirgalių palaikymo, jog jau nuo pirmųjų rungtynių bus su mumis ir nelauks sezono pabaigos, kad užpildytų Panevėžio areną. Tiesa, labai džiaugiamės ir mūsų fanų iniciatyvomis išvykos rungtynėse.



Standings provided by Sofascore


– Kaip manote, ar šio sezono „Rytas“ labai pasikeitė lyginant su ta komanda, prieš kurią žaidėte praėjusio sezono finale?

– Geras klausimas, bet manau neprofesionalu lyginti komandas ir komentuoti savo kolegų daržą, kai pirmiausia reikia susitvarkyti savąjį. Tad žiūrime savęs, nelyginam kitų ir eisim kovoti prieš visus varžovus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją