Dabartinio pasaulio ir Europos čempiono vedama Italijos ekipa praėjusiame sezone laimėjo Europos taurę, bet pakilus laipteliu aukščiau kol kas nespindi.

„Virtus“ yra mažiausiai taškų pelnanti Eurolygos komanda (vid. 65,7 per rungtynes), ir savo statistikos nepagerino „Žalgirio“ arenoje.

„Kietas krepšinis, sunkios rungtynės. Fanai sukūrė labai šiltą atmosferą, daug spaudimo ir tikrai padėjo laimėti šeimininkams. Pradžia mums buvo gera, bet po pertraukos kartais prarasdavome koncentraciją. Skirtumą sudarė 10 varžovų antroje rungtynių dalyje puolime atkovotų kamuolių bei tiek pat mūsų nerealizuotų baudų metimų“, – komentavo S. Scariolo.

61-erių italas pagyrė lemiamus 4 taškus pabaigoje surinkusį Igną Brazdeikį, o taip pat atsakomojoje svečių atakoje Milošą Teodosičių sustabdžiusį Kevarriusą Hayesą.

Vis dėlto ne tik „Žalgirio“ gynyba pavertė 35-erių „Virtus“ įžaidėją iš Serbijos prieštaringiausia figūra aikštėje.

Kamuolio burtininkas kelis kartus kerėjo savo juvelyriniais perdavimais, po kurių jo komandos draugai iš viso šešis kartus rezultatyviai užbaigė atakas, o ir pats surinko 7 taškus per 14 min.

Tačiau po dviejų M. Teodosičiaus tolimų metimų kamuolys net nelietė lanko – taip baigėsi ir vienas svarbiausių „Virtus“ išpuolių. Neminint jo, per paskutinę minutę serbas suklydo dar du kartus.

S. Scariolo pripažino, jog vasarą iš pradžių Svetislavo Pešičiaus nuo galutinio Serbijos rinktinės dvyliktuko nupurtytas, o vėliau traumą patyręs gynėjas yra praradęs sportinę formą.

„Milošas buvo iškritęs iš rikiuotės pusantro mėnesio, jis perėjo gal tik 30 proc. pasirengimo sezonui. Aišku, kad dabar jis gana toli nuo optimalios formos. Bet Milošas atsigauna, juk jam tai tebuvo antros rungtynes šiame sezone. Priešakyje laukia ilgas kelias, o Milošo amžius toks, kad skubėti būtų labai pavojinga“, – aiškino S. Scariolo.

Statistika

Tituluotasis strategas po mačo buvo paklaustas, kas Eurolygoje pasikeitė per tą laiką, kai stipriausią žemyno klubų turnyrą jis stebėjo iš šono.

Eurolyga niekuo nesiskiria nuo kitų varžybų kaip Europos ar pasaulio čempionatai. Tik fiziškumo lygis čia – aukštesnis. Prie to reikia prisitaikyti ir tiek, daugiau – nieko ypatingo.

Bet fiziškumu Eurolyga dabar tikrai itin pasižymi. Dėl to komandos privalo pasirūpinti ilgesniais atsarginių suolais. Kontakto – labai daug, todėl žaidėjai greičiau pavargsta, dėl šios priežasties ir mes renkame taip mažai taškų. Tokia yra natūrali Eurolygos evoliucija“, – samprotavo S. Scariolo.

„Virtus“ vairininkas pabrėžė, jog didelė dalis jo komandos krepšininkų iki šiol Eurolygoje žaidę nebuvo.

Naujokų gausa praėjusį mėnesį vykusiame Europos čempionate dar labiau išsiskyrė jo treniruota Ispanijos rinktinė, bet pastarąją S. Scariolo vis tiek sugebėjo atvesti į pačią viršūnę.

Vis dėlto pats italas mano, kad lyginti Ispaniją ir „Virtus“ – beprasmiška.

„Nemanau, kad mūsų situacija panaši į Ispanijos rinktinės. Pastarąją aš treniruoju labai seniai, puikiai žinau visus žaidėjus, o jie taip pat gerai išmano mūsų naudojamą sistemą, nes nuo mažumos buvo prie jos pratinami“, – skirtumą nurodė specialistas, savo trofėjų kolekcijoje turintis ir NBA čempiono žiedą.

„Žalgiris“ antradienį žaidė pajėgiausia sudėtimi, neminint dėl čiurnos operacijos šiame sezone dar nežaidusio Dovydo Giedraičio, „Virtus“ trūko traumuotų Tornikės Šengelijos ir Awudu Abasso.

Su legendiniu Bolonijos klubu, praeityje dukart laimėjusiu Eurolygą, bet 1999-ųjų finale kritusiu būtent prieš kauniečius, „Žalgiris“ susidūrė aštuntą kartą istorijoje – ir pirmąsyk per pastaruosius 15 metų. Lietuvos ekipa išlygino pergalių ir pralaimėjimų balansą – 4/4.

Tai buvo pirmosios Eurolygos rungtynės „Žalgirio“ arenoje šiame sezone ir kartu pirmoji dvikova, kurią ilgametis komandos kapitonas Paulius Jankūnas stebėjo iš tribūnų jau kaip Kauno klubo direktoriaus pavaduotojas.

Ta proga per rungtynių didžiąją pertrauką į arenos palubes buvo iškelti 13-u numeriu pažymėti marškinėliai, kuriuos 38-erių aukštaūgis vilkėjo 18 metų.

Iš „Žalgirio“ apyvartos taip pat yra išimti 5-as ir 11-as numeriai, priklausę atitinkamai Modestui Paulauskui ir Arvydui Saboniui, įamžinimo arenos palubėse yra susilaukę ir treneriai Vladas Garastas bei Jonas Kazlauskas.

P. Jankūno pagerbimo ceremonijai ruoštasi iš anksto – dėl to, pavyzdžiui, vasarą „Žalgirį“ papildęs naujokas Kevarriusas Hayesas negavo anksčiau jį karjeroje lydėjusio 13-o numerio.

Kitas Eurolygos turas Nemuno saloje laukia jau ketvirtadienį, kai Lietuvoje lankysis „Barcelona“ (Ispanija) su buvusiais žalgiriečiais Šarūnu Jasikevičiumi ir Roku Jokubaičiu.

„Virtus“ dvigubą Eurolygos savaitę tęs tą pačią dieną išvykoje susikaudama su Belgrado „Partizan“ (Serbija).

Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)