„Kažkiek nusimetėme įtampos“, – tokia buvo bene pirmoji 45-erių specialisto mintis po rungtynių.

Pusę rungtynių „Žalgiris“ šaudė panašiai kaip per minutės pertraukėles žiūrovus viršutinėse arenose tribūnose suvenyrais apiberianti pneumatinė spjaudyklė, kuri antro kėlinio metu skardžiai pykštelėjusi išleido paskutinį kvapą.

„Virtus“ daugiausiai buvo pabėgę 12 taškų atstumu (31:19), bet atsipalaiduoti neturėjo kada – net ir sportbatį pametusiam Semi Ojeleye teko per pusę aikštės skuosti į gynybą.

Antrame kėlinyje šeimininkai pagerino gynybą, trečiame kilstelėjo savo pataikymo procentus, o paskutiniojo pabaigoje užvirė kautynes taškas į tašką, kuriose lemiami buvo 4 paeiliui pelnyti Igno Brazdeikio taškai.

Devynakis Milošas Teodosičius, išdalinęs 6 rezultatyvius perdavimus per 14 žaidimo minučių, bandė atsakyti, tačiau atrodė vis dar gerokai aprūdijęs po neseniai išsigydytos traumos – būtent jo nesėkmingais epizodais užsibaigė istorinių komandų akistata Nemuno saloje.

„Ignas skiriasi nuo kitų lietuvių ir net dalies legionierių savo geru žaidimu vienas prieš vieną. Lemiamą ataką, kai persvėrėme skirtumą, atakuoti turėjo Keenanas Evansas. Tokia buvo pirma opcija, bet ji neišėjo, o antras variantas buvo Ignas, kuris nepabijojo imtis iniciatyvos.

Gynyboje jam dar reikia pasimokyti europietiško krepšinio, bet geriau turėti jauną ir klystantį nei nieko nedarantį. Iggy kol kas nėra geriausios formos, bet manau, kad ją šiame sezone dar pamatysime“, – komentavo K. Maksvytis.

Beje, K. Evansas nesiryžo pats spręsti rungtynių baigties jau antrą kartą – panašiai nutiko dvikovoje su Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis). Tik tąkart perdavimą naujokas iš JAV atliko akivaizdžiai pavėluotai ir sudegino paskutinę galimybę išplėšti pergalę.

„Manau, jam dar reikia priprasti prie komandos ir savo vaidmens. Taip, jis dar būna pernelyg pasyvus, nors šiandien jau kažkiek daugiau žaidimo ėmė į savo rankas. Manau, viskas su juo bus gerai“, – sakė K. Maksvytis.

Apibendrindamas rungtynes, treneris labiausiai džiaugėsi komandos gynyba.

„Prieš tai žaidėme gerai, bet pralaimėjome. Ypač smagu laimėti perlaužus rungtynių eigą gynyba. Nežinau, kaip jums, bet man labai smagu laimėti tokiu stiliumi – paskutine ataka, prieš tai berods keturis kartus savoje aikštės pusėje neleidus varžovams net kamuoliu paliesti lanko.

Taip, neišnaudojome savo rezervų atakuodami, sakyčiau, ypač koją kišo skubotas greitas puolimas, atnešęs daug klaidų ir pramestų metimų. Čia yra didelis rezervas, kurį galime panaudoti kitose rungtynėse“, – kalbėjo „Žalgirio“ vairininkas.

Jis buvo ypač patenkintas gynyba besikeičiant dengiamaisiais, už kurią daugiausiai laurų kabino vidurio puolėjui Kevarriusui Hayesui.

„Kadangi „Virtus“ prieš tai silpnai puolė prieš tokią gynybos sistemą, turėjome pasiruošę šį kozirį. Galvojau jį išsitraukti po pertraukos, bet prireikė anksčiau – jau antrame kėlinyje. Pasiteisino ir žemas penketas, kuriuo teko žaisti dėl aukštaūgių anksti prisirinktų pražangų“, – pažymėjo K. Maksvytis.

Statistika

O kokia trenerio nuomonė apie 5 taškus pelniusį, bet dar daugiau progų neišnaudojusį ir paskui varžovus nespėjantį atsarginį vidurio puolėją Lauryną Birutį?

„Visi matote, kad puolime jis kažkiek geresnis nei gynyboje. Drąsiname jį, manau, suradus tinkamą varžovą kažkiek galėsime jį panaudoti ir Eurolygoje“, – svarstė K. Maksvytis.

Pergalė prieš italus jam asmeniškai turėtų būti svarbi dar ir dėl tiesioginio oponento „Virtus“ gretose – Sergio Scariolo, kuris su Ispanijos rinktine užkirto K. Maksvyčio vedamiems lietuviams kelią rugsėjį vykusiame Europos čempionate.

„Visi kalbėjo apie revanšą, bet aš taip nežiūrėjau – man rūpėjo komandos rezultatas. Pamatėme, kad galime žaisti kietai, gerai gintis – reikia tik ištaisyti kelis dalykus puolime.

Mane jau pasiekė žinios, kad į kitas rungtynes bilietai išparduoti visi bilietai. Tikiuosi, greitai užmiršime šią pergalę, gerai pailsėsime ir turėsime pakankamai jėgų kitai pergalei“, – dėstė Kauno ekipos strategas.

„Žalgiris“ antradienį žaidė pajėgiausia sudėtimi, neminint dėl čiurnos operacijos šiame sezone dar nežaidusio Dovydo Giedraičio, „Virtus“ trūko traumuotų Tornikės Šengelijos ir Awudu Abasso.

Su legendiniu Bolonijos klubu, praeityje dukart laimėjusiu Eurolygą, bet 1999-ųjų finale kritusiu būtent prieš kauniečius, „Žalgiris“ susidūrė aštuntą kartą istorijoje – ir pirmąsyk per pastaruosius 15 metų. Lietuvos ekipa išlygino pergalių ir pralaimėjimų balansą – 4/4.

Tai buvo pirmosios Eurolygos rungtynės „Žalgirio“ arenoje šiame sezone ir kartu pirmoji dvikova, kurią ilgametis komandos kapitonas Paulius Jankūnas stebėjo iš tribūnų jau kaip Kauno klubo direktoriaus pavaduotojas.

Ta proga per rungtynių didžiąją pertrauką į arenos palubes buvo iškelti 13-u numeriu pažymėti marškinėliai, kuriuos 38-erių aukštaūgis vilkėjo 18 metų.

Iš „Žalgirio“ apyvartos taip pat yra išimti 5-as ir 11-as numeriai, priklausę atitinkamai Modestui Paulauskui ir Arvydui Saboniui, įamžinimo arenos palubėse yra susilaukę ir treneriai Vladas Garastas bei Jonas Kazlauskas.

P. Jankūno pagerbimo ceremonijai ruoštasi iš anksto – dėl to, pavyzdžiui, vasarą „Žalgirį“ papildęs naujokas Kevarriusas Hayesas negavo anksčiau jį karjeroje lydėjusio 13-o numerio.

Kitas Eurolygos turas Nemuno saloje laukia jau ketvirtadienį, kai Lietuvoje lankysis „Barcelona“ (Ispanija) su buvusiais žalgiriečiais Šarūnu Jasikevičiumi ir Roku Jokubaičiu.

„Virtus“ dvigubą Eurolygos savaitę tęs tą pačią dieną išvykoje susikaudama su Belgrado „Partizan“ (Serbija).

Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)