Kazio Maksvyčio vadovaujama ekipa kol kas yra viena iš penkių Eurolygoje, kuri dar nepatyrė pergalės skonio tarptautiniame fronte.

Šią statistiką „Žalgiris“ koreguoti galės antradienį pirmoje namų dvikovoje su į Eurolygos šeimą grįžusia Bolonijos „Virtus“ ekipa.

Sergio Scariolo auklėtiniai pirmame ture 66:83 neprilygo „Monaco“ komandai, antrose rungtynėse 66:63 palaužė Miuncheno „Bayern“ krepšininkus.

Per pirmus du turus varžovų gretose rezultatyvumu išsiskyrė danas Iffe Lundbergas – po 13,5 taško per mačą, taškus Bolonijos ekipoje taip pat renka Semi Ojeleye ir Milošas Teodosičius (po 9 tšk.), Jordanas Mickey (8,5 tšk.) ir Danielis Hackettas (7,5 tšk.).

Daugiausiai kamuolių po krepšiais sugriebia J. Mickey (6,5) bei Ismael Bako bei Mam Jaiteh (po 5 kamuolius per dvikovą).

Lyginant su „Žalgiriu“ Bolonijos ekipa atkovoja kiek mažiau kamuolių (36,5 – 37,5), bet atlieka daugiau rezultatyvių perdavimų (13,5 – 12,5), perima daugiau kamuolių (7,5 – 4), tačiau tai dažniau klystanti komanda (16,5 – 14).

„Ruošiamės pirmoms rungtynėms namuose. Varžovas su įspūdingomis pavardėmis, su savo istorija. Sakyčiau, patirties ir fiziškumo derinys. Yra pakankamai atletiškų žaidėjų, yra nemažai patyrusių krepšininkų.

Bandysime pasiūlyti savo azartą ir jaunatviškumą prieš varžovų patirtį“, – kalbėjo K. Maksvytis.

– Per pirmąsias dvejas rungtynes „Virtus“ nespindėjo puolime, kiek tai susiję su Bolonijos ekipos problemomis kuriant žaidimą?, – spaudos konferencijoje buvo paklaustas ekipos strategas.

– Reikia paminėti, kad pirmame mače nežaidė M. Teodosičius, antrame jau galėjo padėti ekipai ir ji laimėjo. Tos kūrybos jau buvo daugiau.

Galbūt sezono pradžia, gal kažkiek komandoje žaidėjai nepasidalina vaidmenimis.

Visgi, yra nemažai potencialo kurti žaidimą, tik tiek, kad ekipa nežaidžia savo geriausio krepšinio.

– Eurolygos starte patirti du pralaimėjimai, kiek tai slegia ekipą?

– Slegia. Iš vienos pusės reikia išlaikyti ramybę, komanda klauso, dirba, stengiasi, kovoja kiekvienose rungtynėse.

Antroje dvikovoje turėjome mažiau šansų, bet išlikome rungtynėse iki pabaigos.

Tel Avive turėjome labai geras galimybes laimėti, bet kovoti tik neužtenka, reikia patirti ir pergalės džiaugsmą.

Tikimės, kad savoje arenoje pavyks tą padaryti.

– Pirėjuje buvo problemų stabdant Mustafa Fallą, ar yra kažkokių panašumų tarp jo ir „Virtus“ aukštaūgio, 208 cm ūgio Mam Jaiteh?

– Ne. M Jaiteh kažkiek mobilesnis, neturi žaidimo nugara tokių įgūdžių kaip M. Fallas.

„Virtus“ ekipoje dominuoja gynėjai, jei reiktų ieškoti silpnų vietų, tai, sakyčiau, jų galima rasti priekinėje linijoje.

– „Virtus“ treniruoja Sergio Scariolo, su juo susidūrėte Europos čempionate dvikovoje su Ispanija. Ar asmeniškai yra papildomos motyvacijos, ambicijų susitinkant su šiuo strategu?

– Visų pirma skirtingos komandos, Europos čempionate buvo rinktinės, čia klubinis turnyras, skirtingi žaidėjai.

Bet be abejo, žaidžiant Eurolygoje, žaidžiant su geriausiais norisi įveikti kolegas, o susitinkant su tokiu garsiu treneriu kažkokios ambicijos yra.

– Dviguba Eurolygos savaitė, kiek tai yra pranašumas žaidžiant namuose?

– Nemažas, ypač žaidžiant „Žalgirio“ arenoje, tikiuosi, tai virs pranašumu, nors žinoma, žiūrovai už mus taškų neįmes.

Tikėsimės, jog turėsime tą šeštą žaidėją, kuris pakels mūsų emocijas ir neleis mums atsipalaiduoti.

– Sekmadienį po LKL dvikovos teigėte, kad yra sunegalavusių krepšininkų, ar šioje vietoje yra naujienų?

– Visi treniruojasi šiai dienai. Kažkiek prasčiau jautėsi Ignas Brazdeikis, Kevarriusas Hayesas, kiek anksčiau peršalimo simptomus jautė Tomas Dimša, Arnas Butkevičius, turbūt tokia grandinė.

Dabar situacija geresnė, tikuosi, kad visi antradienį galės žaisti.

Antradienį rungtynių Kaune pradžia – 20 val.

Primename, ketvirtadienį „Žalgiris“ namuose priims „Barcelona“ ekipą, dvikovos pradžia – 20 val.


Standings provided by Sofascore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)