Po vargais negalais išplėštos pergalės Utenoje ir užtikrintų laimėjimų Prienuose bei sostinėje prieš „Neptūną“ vilniečiai ėmė klupinėti: iš pradžių namuose 88:92 neatsilaikė prieš Kėdainių „Nevėžį-Optibet“, o tada savo tvirtovėje 71:78 nusilenkė ir Jonavos „CBet“ klubui.

Į save nepanašūs rytiečiai per visą dvikovą atliko tik 8 rezultatyvius perdavimus ir pataikė viso labo 5 tritaškius iš 20-ies.

„Nuviliantis pasirodymas. Sunku laimėti rungtynes, kai neturi opcijų puolime. Šiandien trūko kūrybos ir kamuolio judėjimo. Dažnai paprasčiausiai veržėmės į žaidėjų krūvą. Gynyboje du kėlinius visai neblogai dirbome, o lemiamu momentu nesustabdėme M. Laksos ir darėme pigias pražangas. Varžovai įgijo pasitikėjimą ir mus nubaudė“, – konstatavo „Ryto“ treneris Giedrius Žibėnas.

Tikru Virginijaus Šeškaus diriguojamų jonaviečių didvyriu tapo latvis Martinas Laksa, atseikėjęs 29 taškus (5/5 dvitaškiai, 4/7 tritaškiai, 7/7 baudos). Centras Goranas Huskičius pridėjo 15, o Dovis Bičkauskis – 11 taškų.

„Manau, kad G. Huskičius šiandien vienas apžaidė visus tris mūsų didelius. Tai būtų paprastas apibūdinimas“, – nepasitenkinimą savo aukštaūgių žaidimu išreiškė G. Žibėnas.

Komentuodamas duobę, į kurią yra įkritę jo auklėtiniai, strategas dabartinės padėties vietiniame fronte pernelyg visgi nedramatizavo.

„Kol kas nerandame savo veido ir identiteto. Nori rasti tą vokalesnį lyderį tiek aikštelėje, tiek rūbinėje, ypač kai komandai sunku. LKL mes galime sugrįžti į tą pergalių kelią ir gerą situaciją, o FIBA Čempionų lygoje tikrai negalime mėtyti taškų, nes ten nėra, kur trauktis“, – sakė jis.

Tuo metu penkias pergales iš penkių galimų iškovoję „CBet“ vyrai sensacingai žengia pirmoje turnyro lentelės vietoje ir kol kas lenkia net Kauno „Žalgirį“ (4–0), kuris yra žaidęs vienu maču mažiau.

„Tikrai galiu pasakyti, kad kosmosas. Pasiruošimo šioms rungtynėms nebuvo stipraus, nes buvome likę tik aštuoniese. Bet kad vyrai šitaip atsilaikys... Nežinau, galvojau, kad „Rytas“ po to pralaimėjimo Kėdainių komandai šiandien mus sudraskys, jeigu atvirai šnekant. Kai mes su kiekviena minute artinantis prie pabaigos laikėmės, jie leido mums patikėti, kad galime laimėti“, – pasakojo V. Šeškus.

Kitą šeštadienį G. Žibėno auklėtiniai lankysis Panevėžyje, kur jų lauks akistata su LKL vicečempionu Panevėžio „7bet-Lietkabeliu“.

Kitame ture Jonavos klubas namuose priims Utenos „Unibet Casino-Juventus“ kolektyvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)