„Manau, „Olympiakos“ šiai dienai yra geriausią krepšinį žaidžianti komanda.

Nors sezono pradžia, bet yra žaidėjų iš praėjusio sezono, ekipai vadovauja tas pats treneris, tad komanda yra susižaidusi, matyti praėjusio sezono deriniai ir gynybos sistemos.

Viskas veikia sklandžiai. Laukia sunki kova“, — prognozavo K. Maksvytis.

Po praėjusio sezono OLY gretas paliko lyderis Tyleris Dorsey, jį pakeitė Isaiah Canaanas.

„Tačiau dėl to komandos žaidimas pasikeitė minimaliai. Galima dar padiskutuoti, kuris iš jų geresnis metikas. Abu – atakuojantys žaidėjai, galbūt T. Dorsey gali geriau žaisti su kamuoliu“, – tvirtino „Žalgirio“ strategas.

Pirmame ture praėjusio sezono finalo ketverto dalyvių kaktomušoje OLY svečiuose 80:70 pranoko Šarūno Jasikevičiaus vadovaujamą „Barcelona“.

„Kitos komandos dar ieško savo kelio, savo stiliaus ar pastiprinimo. OLY žaidžia užtikrintai, kiekvienoje atakoje matosi solidumas, reikės labai kokybiško krepšinio, jei norėsime laimėti prieš juos“, – neslėpė K. Maksvytis.

Pasak „Žalgirio“ vairininko, Pirėjo klubą jau dabar galima priskirti prie turnyro favoritų.

„Gal „Olympiakos“ neturi super garsių pavardžių kaip kiti klubai, bet pagal brandą, pagal susižaidimą, fiziškumą, tai tikrai gera komanda“, – varžovams liaupsių negailėjo K. Maksvytis.

„OLY pasižymi tuo, jog turi daug metančių žaidėjų, gerai dalinasi kamuoliu. Net ir nepavykus pirmai opcijai, visada atsiranda krepšininkas, galintis pataikyti į krepšį.

Kalbant apie ekipos lyderius, Kostą Slouką ir Sašą Vezenkovą, abu jie kažkiek skirtingi.

S. Vezenkovas labiau orientuotas į taškų rinkimą, jo visur pilna, tiek greitame puolime, tiek metant tritaškius ar prasiveržimuose.

K. Sloukas – kūrėjas, padedantis treneriui spręsti varžovų gynybines užduotis“, – teigė K. Maksvytis.

Jo nuomone, svarbiausia išvengti duobelių, galinčių nulemti rungtynių baigtį.

„Per trumpą laiką gali pralaimėti rungtynes. Taip buvo mače su Tel Avivo „Maccabi“, gana neužtikrintai pradėjome trečią kėlinį, tai kainavo rungtynes.

Kalbant apie mus, pagerėjo tarpusavio supratimas. Džiaugiuosi gynyba, ji gana nebloga. Norisi dar geriau, tikiuosi, būsime dar geresni kitoje dvikovoje“, – vylėsi K. Maksvytis.

„Žalgiris“ svečiuose nejaus varžovų sirgalių spaudimo: „Oympiakos“ penktadienį žais tuščioje arenoje, tai – lygos nuobauda klubui už chaosą lemiamose praėjusio sezono ketvirtfinalio rungtynėse.

Tai, anot K. Maksvyčio, tam tikras palengvinimas, turint omenyje, kaip aistringai ir triukšmingai savo komandą palaiko OLY sirgaliai.

Pastarieji gali lengviau atsikvėpti: komandos aukštaūgis Joelis Bolomboy išvengė rimtesnės traumos dvikovoje su Patrų „Apollon“ ekipa.

Savo ruožtu, „Žalgiris“ į Pirėjų vyks pajėgiausios sudėties. Sekmadienį Lietuvos krepšinio lygos mačą su Panevėžio „Lietkabeliu“ dėl peršalimo praleidęs Ignas Brazdeikis grįžo į rikiuotę.

„Žalgiris“ Eurolygos pirmame ture po dramatiškos kovos 83:84 nusileido „Maccabi“.

Rungtynės Pirėjuje penktadienį – nuo 21 val.

Galima priminti, jog tarpsezoniu netrūko pokyčių OLY ekipoje. Vasarą Graikijos klubas atsisveikino ne tik su T. Dorsey, bet ir Zaydu Mousa, Quincy Acy'u, Livio Jean-Charlesu, Sotiriosu Oikonomopoulos, Georgios Printeziu bei Hassanu Martinu.

G. Bartzoko ekipą papildė Isaiah Canaanas, Iosifas Koloverosas, George Papas, Panagiotis Tsamis, Alecas Petersas, Joelis Bolomboy, Tarikas Blackas.


Standings provided by Sofascore


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją