Entuziastingai Saragosoje praėjusią vasarą sutiktas 40-metis austras kol kas turi nemenkų problemų.

Naujieji jo auklėtiniai yra Ispanijos pirmenybių autsaideriai, pralaimėję visas trejas sužaistas rungtynes Santjago de Kompostelos „Obradoiro“, „Murcia“ ir Las Palmaso „Gran Canaria“ klubams.

„Zaragoza“ per mačą vidutiniškai renka po 70 taškų ir rezultatyvumu minimaliai lenkia tik „Fuenlabrada“ komandą. Istorinio Aragono regiono atstovai prasčiausiai lygoje meta tritaškius (28 proc.) bei realizuoja baudų metimus (58 proc.), varganas ir jų dvitaškių taiklumas (47 proc.).

Toli gražu ne stebuklingas buvo ir praėjęs „Zaragoza“ sezonas, kai ekipai dar vadovavo kur kas labiau patyręs Jaume Ponsarnau, kurį pavasarį pakeitė serbas Draganas Šakota. Tuomet „Zaragoza“ laimėjo kiek daugiau nei trečdalį susitikimų (12/22), finišavo 16-a ir vos išsaugojo vietą elitiniame divizione.

Nors nauja krepšinio kampanija tik prasidėjo, Saragosoje jau auga susirūpinimas, jog dabartinis kursas veda link žemesnės lygos.

Į ką daugiau kryps žvilgsniai, jei ne į trenerį.

„Nors sužaistos tik trejos rungtynės, kai kuriuose klubuose nervai jau įtempti, pradedama galvoti apie galimas permainas. Daug abejonių gaubia M. Schillerį, kuriam trūksta patirties ACB lygoje, ir kuris pirmasis gali būti priverstas palikti savo postą“, – rašo dienraštis „Diario Sur“.

„Aragon Deporte“ įspėja, jog „galimybes baigiančiam išsemti“ M. Schilleriui lemtingu gali tapti jau sekmadienį namuose laukiantis mačas su Vitorijos „Baskonia“.

Tą patį skelbia ir sportaragon.com žurnalistas Jorge Calleja.

„Žinoma, esu susirūpinęs. Pataikome prastai, tačiau aš labai tikiu šiais žaidėjais“, – situaciją pakomentavo pats M. Schilleris.

Jo rikiuotėje yra neblogai žinomų krepšininkų, tokių kaip iš Atėnų „Panathinaikos“ (Graikija) atvykęs kubietis Howardas Sant-Roosas, Eurolygos patirties turintys Santiago Yusta, juodkalnietis Dino Radončičius, serbas Boriša Simaničius ir latvis Rihardas Lomažis, taip pat nigerietis Christianas Mekowulu, lenkas Marcelis Ponitka ar itališką pasą turintis amerikietis Frankie Ferrari.

Tad „Zaragoza“, kuri prieš dvejus metus dar buvo trečia FIBA Čempionų lygoje, ambicijos gerokai lenkia dabartinę realybę. Ir jei M. Schilleriui nepavyks operatyviai susiaurinti šio atotrūkio, panašu, jog tai greitai taps kito trenerio rūpesčiu.

Primename, kad austras „Žalgiriui“ vadovavo 2020-2021 metų sezone ir turėjo Kaune dirbti dar bent metus, tačiau jau praėjusį spalį buvo atleistas iš pareigų ir apkaltintas dėl netinkamos komplektacijos.

Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)