Rokas Jokubaitis šeimininkų gretose žaidė 15 min., pelnė 4 taškus (2/6 dvit.), atkovojo 4 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, bet padarė 2 klaidas ir surinko 3 naudingumo balus.

Šeimininkus lemiamame kėlinyje laidojo Giannoulio Larentzakio tolimi metimai. Gynėjas per paskutines 10 minučių pataikė 4-is tritaškius ir leido svečiams svarbiausiu metu nutolti nuo puolime strigusios „Barcelonos“.

Pati rungtynių pradžia šeimininkams nieko blogo nežadėjo, pirmo kėlinio pabaigoje Š. Jasikevičiaus auklėtiniai pirmavo 16:10, antrojo pradžioje – 18:13.

Antro ketvirčio viduryje po dviejų Aleco Peterso tritaškių „Olympiakos“ išsiveržė į priekį 30:25, tai leido svečiams po pirmosios rungtynių pusės pirmauti 34:28.

Po ilgosios pertraukos „Barcos“ puolimą gaivino Nicola Laprovittola, po jo taškų „Barca“ buvo išsiveržusi į priekį 39:38, bet pirmavo neilgai.

Isaiah Canaano baudų metimai ir Sašos Vezenkovo tritaškis su pražanga leido OLY išsiveržti į priekį 44:39. Prieš lemiamą kėlinį puolime strigę šeimininkai paleido varžovus į priekį, kurie po trijų ketvirčių pirmavo 57:49.

Joelio Bolomboy taškai su pražanga lemiamame kėlinyje leido svečiams pirmauti dviženkle pražanga (60:49). Alexas Abrinesas pataikė iš toli, apie save priminė Cory Higginsas ir „Barca“ jau lipo varžovams ant kulnų (57:60).


Svečiai nesutriko: A. Petersas pataikė baudas, savo pirmą tritaškį pataikė G. Larentzakis ir OLY vėl atitrūko (57:65).

„Barca“ bandė kabintis į rungtynes, tačiau bet kokius priartėjimus braukdavo G. Larentzakio tolimi metimai (59:68, 62:71, 66:76).

Paskutinė minutė tebuvo formalumas, po kurios Georgios Bartzoko auklėtiniai šventė pergalę 80:70.

„Barcelona“: Nicolas Laprovittola 16, Nikola Kaliničius 11, Cory Higginsas 10, Sertačas Šanli 9, Alex Abrines 8, Tomašas Satoransky 7, Janas Vesely 5, Rokas Jokubaitis 4 taškai.

„Olympiakos“: Saša Vezenkovas 20, Joel Bolomboy 12 (20 naud.b.), Giannoulis Larentzakis 12 (4/7 trit.), Alec Peters 10, Isaiah Canaan 9 taškai.

Sezoną Barselonos komanda pradėjo be savo traumuotos žvaigždės Nikola Mirotičiaus, kuris į rikiuotę gali grįžti tik gruodį ar po Naujųjų metų.

Taip pat komandai nepadėjo smegenų traumą patyręs snaiperis Kyle'as Kuričius. 33-ejų krepšininkas traumą patyrė per Ispanijos čempionato rungtynes su Vitorijos „Baskonia“ – jam buvo stipriai sumušta galva.

Abi komandos paskutinį kartą susitiko Eurolygos finalo ketverte, kovoje dėl 3-ios vietos Š. Jasikevičiaus vadovaujama „Barcelona“ varžovus pranoko 84:74. Tad šį vakarą OLY pasiekė simbolinį revanšą už nesėkmę Belgrade.

Tarpsezoniu netrūko pokyčių ekipų sudėtyse. „Barcelona“ atsisveikino su Pierre'u Oriola, Nicku Calathesu, Dante Exumu, Bradonu Daviesu, Nigeliu Hayesu-Davisu bei Rolandu Šmitu.

Ekipą papildė čekai Janas Vesely ir Tomašas Satoransky, amerikietis Mike'as Tobey, vokietis Oscaras da Silva, serbas Nikola Kaliničius bei katalonas Oriolas Pauli.

Tuo metu OLY vasarą atsisveikino su Tyleriu Dorsey, Zaydu Mousa, Quincy Acy'u, Livio Jean-Charlesu, Sotiriosu Oikonomopoulos, Georgios Printeziu, Hassanu Martinu.

Georgios Bartzoko ekipą papildė Isaiah Canaanas, Iosifas Koloverosas, George Papas, Panagiotis Tsamis, Alecas Petersas, Joel Bolomboy, Tarikas Blackas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)