Buvusių savo sirgalių akivaizdoje žaidęs amerikietis, į Kauną kaip tik ir persikėlęs iš Izraelio grandų, buvo rezultatyviausias rungtynių žaidėjas (17 taškų).

Tačiau paskutinės ir lemiamos atakos baigti metimu jis nesiryžo. Ilgai „minkęs“ kamuolį paskutinėmis sekundėmis K. Evansas galiausiai atliko niekur nebevedantį perdavimą, po kurio logiškai užbaigti išpuolį nebeužteko laiko – „Žalgiris“ pralaimėjo 83:84.

„Didžiąją rungtynių dalį žaidėjai gana gerai laikėsi plano, o pralaimėjimą lėmė prasta trečio kėlinio pradžia, kai prastai įžaidėme kamuolį. Gerai tai, kad sugrąžinome intrigą ir turėjome progą laimėti paskutine ataka.

Deja, nebebuvo galimybės prašyti minutės pertraukėlės. Laikėme kamuolį iki galo, nors atsiliekant to daryti nereikia – tuomet nebeturėsi šanso pasitaisyti. Turėjome sužaisti paprastai, bet sustojome ir nesusikūrėme normalaus metimo. Gaila“, – komentavo ekipos vairininkas Kazys Maksvytis.

Pripažinęs, jog K. Evansas rungtynių pabaigoje suklydo, 45-erių specialistas vis dėlto matė ir „lengvinančią aplinkybę“.

„Po rungtynių jam pasakiau, kad tokiuose momentuose nebijotų imtis iniciatyvos. Kitas dalykas, jog rungtynių pabaigoje žaidė į gynybą orientuotas penketas be Luko Lekavičiaus, galintis keistis dengiamaisiais. Kaip matome, puolime jam šiek tiek pritrūko“, – pažymėjo K. Maksvytis.

Pats K. Evansas aiškino nesupratęs, kiek laiko dar buvo likę „Žalgirio“ antpuoliui.

„Turėjome šansą pabaigoje, bet aš neteisingai įvertinau, kiek laiko liko iki finalinės sirenos, ir mes nesusikūrėme metimo“, – sakė 26-erių įžaidėjas.

Tiek jis, tiek K. Maksvytis taip pat graužėsi dėl pirmoje rungtynių dalyje protingai neišnaudoto komandinių pražangų limito.

„Koks čia žodis tinka – blogai, baisu, nedovanotina. Taip ir pralaimime rungtynes“, – galvą purtė treneris.

„Nesulėtinome tempo pražangomis, tribūnoms leidome įsišėlti, o varžovams – kelis kartus sugriebti „niekieno“ kamuolį. Negalime leisti mūsų apibėgti, turime primesti mums naudingą žaidimo tempą. Kita vertus, ketvirtame kėlinyje bent jau parodėme, kad visuomet kovosime iki pabaigos. Negalime leisti šiai nesėkmei mūsų palaužti, turime toliau judėti į priekį“, – dėstė K. Evansas.

Antrame Eurolygos ture kitą penktadienį kauniečiai taip pat išvykoje žais su Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)