„Ryto“ krepšininkai vėlų trečiadienio vakarą turnyrą pradėjo Tenerifės saloje, kur 74:89 turėjo pripažinti Čempionų lygos nugalėtojų titulą ginančių vietos „Lenovo“ komandos atstovų pranašumą.

„Rytas“ nutolti dviženkle persvara ispanams leido jau pačioje rungtynių pradžioje ir besivejančios ekipos vaidmenyje taip ir išliko iki finalinės sirenos – svyravo tik skirtumas, kuriuo pirmavo šeimininkai.

„Žinojome, kad bus sunku. Manau, per anksti jiems leidome pasijusti komfortabiliai, o tokiai gerai komandai to leisti negalima. Tikrai kietas ir fizinis žaidimas jiems leido pasiekti pergalę“, – po mačo konstatavo rezultatyviausiai „Ryto“ gretose žaidęs Marcusas Fosteris.

Griežtai kalbėjęs G. Žibėnas pritarė 21 tašką pelniusiam amerikiečiui.

„Kaip Marcusas ir sakė, namų komandai leidome pajusti pasitikėjimą. Jie laisvai ir lengvai pradėjo rungtynes, o šitame lygyje tai yra nepriimtina. Mes tai patys suprantame“, – tikino treneris.

Tenerifės komanda puikiai pataikė iš toli ir beveik pusę savo savo taškų pelnė tolimais metimais (14/28 trit., 50 proc.).

Svečiai iš Vilniaus laimėjo kovą po „lenta“ (36-29), tačiau prasčiau dalinosi kamuoliu (9-14 rez. perd.), pataikė perpus mažiau tritaškių (7/23, 30,43 proc.), prasčiau atakavo ir iš dviejų taškų zonos (17/38, 44,78 proc., „Lenovo“ – 16/28, 57,14 proc.).

Pasižiūrėjęs į statistikos protokolą, kur tarp rezultatyviausių „Lenovo“ žaidėjų buvo nepailstantis brazilų veteranas Marcelinho Huertas (19 taškų), vidurio puolėjas iš Sakartvelo Giorgis Šermadinis (18 taškų) bei suomių snaiperis Sasu Salinas (18 taškų, 6/8 trit.), „Ryto” kraipė galvą.

„Iš esmės nieko iš jų neatėmėme. Geriausi metikai metė, geriausiai besiveržiantys žaidėjai – veržėsi, Šermadinis net ir po traumos per daug dominavo. Buvome tam pasiruošę, tačiau mes patys privalome žengti į kitą lygį su savo fiziškumu. Nes tas lygis, kurį pademonstravome šį sykį, nebuvo pakankamas laimėti tokio tipo rungtynėms“, – tvirtino G. Žibėnas.

„Be to, patys nepataikėme iš patogių situacijų, neužbaigėme prasiveržimų ir turime ką turime“, – pridūrė jis.

„Ryto“ komanda Tenerifės krepšininkams pralaimėjo ir abejas rungtynes praėjusiame sezone.

Kitos šio sezono Čempionų lygos G grupės rungtynės vilniečių laukia spalio 18 d., kai į Lietuvą viešnagės atvyks pirmą savo susitikimą taip pat pralaimėjusi Herclijos „Bnei Basket“ ekipą iš Izraelio.


Standings provided by Sofascore

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją