Debiutinis LKL sezonas 183 cm ūgio gynėjui buvo fantastiškas – per 36 sužaistus mačus fiksavo 15,3 taško, 7,5 rezultatyvaus perdavimo, 2,9 atkovoto kamuolio ir 19,4 naudingumo balo rodiklius. Tokie skaičiai jam garantavo LKL reguliariojo 2020–2021 m. sezono MVP ir patekimą į simbolinį lygos sezono penketą.

Po puikaus sezono „Šiauliuose“ E. Fridrikssonas persikėlė į Belgiją. 27-erių gynėjas rungtyniavo Antverpeno „Telenet Giants“ ekipoje. Praėjusiame FIBA Europos taurės sezone E. Fridrikssonas ant parketo vidutiniškai praleido po 29 minutes ir pelnė po 13,4 taško, tritaškius realizuodamas 47,2 proc. tikslumu, atkovojo po 3,9 kamuolio ir atliko po 6 rezultatyvius perdavimus.

Sezono pabaigoje gynėjas persikėlė į Italiją, kur sužaidė tris mačus Tortonos „Bertram“ klube. Italijos pirmenybėse gaudamas pasireikšti po 8 minutes, buvęs LKL MVP spėdavo rinkti vid. 1,7 taško, 2,3 atkovoto kamuolio ir 1,7 rezultatyvaus perdavimo.

„Turėjau kontraktą su Italijos komanda, bet galiausiai viskas susiklostė taip, kad turėjau ieškotis kitos. Kadangi esu žaidęs Lietuvoje ankščiau, klubas žinojo mano stiprybes ir silpnybes. Tuomet mano agentas pradėjo kontaktuoti su „Ryto“ vadovais. Viskas prasidėjo maždaug vasaros viduryje, o kai toks klubas tavimi domisi, sunku atsisakyti. Vos sužinojau, kad jie manęs nori, dariau viską, kad tai įvyktų“, – Delfi pasakojo gynėjas iš Islandijos.

Elvaras Fridrikssonas

E. Fridrikssonas į Lietuvą atvyko kartu su šeima. Ir nors Vilniuje krepšininkas jau yra buvęs, jo teigimu, sostinė nepaliauja maloniai stebinti.

„Iškart įsimylėjau Vilnių, tai miestas turintis daug ko pasiūlyti. Tiek aš, tiek visa mano šeima, mėgaujamės būdami čia. Laisvu metu kartu su šeima mėgstame išeiti į miestą apsižvalgyti“, – kalbėjo „Ryto“ naujokas.

– Elvarai, kai išvykote iš Lietuvos, ar toliau domėjotės Lietuvos čempionatu?

– Palikęs Lietuvą vis tiek stebėjau kaip sekasi šios šalies komandoms, sekiau čempionatą. Neteko stebėti pačių rungtynių, bet visuomet sekiau rezultatus ir turnyro lentelę. Ypač buvo įdomu sekti atkrintamąsias ir „Ryto“ žygį link iškovoto titulo.

– Ar nustebino tai, kad vilniečiai tapo čempionais?

– Žinau, kad jiems prireikė ne vienerių metų, kad iškovotų šį titulą, tačiau, mano nuomone, jie visiškai to nusipelnė. Jie turėjo puikų sezoną, todėl manęs tai nei kiek nenustebino. Jie savo žaidimu įrodė, kad yra verti titulo.

– Kaip sekasi priprasti prie naujos komandos?

– Labai gerai. Bent kol kas viskas klostosi puikiai. Visi šioje komandoje labai draugiški, mane priėmė išskėstomis rankomis. Čia susirinkę puikūs krepšininkai, treneriai ir visas personalas, be to jie visi nuostabūs žmonės ir už aikštelės ribų.

– Koks jausmas atstovauti čempionų komandai?

– Visų pirma, man didžiulė garbė atstovauti „Ryto“ kalibro komandai. Bet šiemet turėsime įrodyti viską iš naujo. Esame nusiteikę kiekvienose rungtynėse siekti pergalių, privalome tobulėti kiekvieną dieną tiek treniruotėse, tiek rungtynių metu. Pats darysiu viską, kad padėčiau komandai siekti pergalių.

– Esate gerai Lietuvoje žinomas krepšininkas nuo tada, kai rungtyniavote Šiauliuose ir tapote sezono MVP. Tačiau dabar jūsų vaidmuo komandoje turbūt bus kitoks. Ar jau kalbėjotės su treneriu apie tai, ko iš jūsų tikimąsi?

– Tiesa sakant, ne. Šioje komandoje netrūksta individualiai stiprių žaidėjų, kurie gali nulemti rungtynių pabaigą. Taip būna, kai pakyli į aukštesnį lygį. Neabejoju, kad treneris norės, kad demonstruočiau geriausią įmanomą žaidimą ir taip prisidėčiau prie pergalių.

– Į Lietuvą grįžtate su MVP „etikete“. Ar tai prideda papildomo spaudimo iš fanų ar klubo vidaus?

– Nepasakyčiau, kad jaučiu spaudimą iš klubo pusės. Galbūt pats sau keliu tikslus nenuleisti kartelės ir sužaisti dar vieną puikų sezoną Lietuvoje.

– „Rytas“ jūsų pozicijoje turi aukšto lygio žaidėjų. Ar tokia konkurencija jums bus naudinga?

– Žinoma, treniruodamasis su tokio lygio krepšininkais kiekvieną dieną turėsiu galimybę tobulėti kaip žaidėjas. Manau, aikštelėje nuo manęs paties nukrenta didelis spaudimas, kadangi, jei tą dieną nekris man metimai, komandoje bus žaidėjų, kurie galės imtis lyderio vaidmens.

– Ar galėtumėte palyginti dabartinį „Ryto“ trenerį Giedrių Žibėną su anksčiau jus treniravusiu Šiaulių treneriu Antanu Sireika?

– Su treneriu Žibėnu treniruojuosi vos kelias savaites, taigi labai sunku palyginti šiuos trenerius. Esu tikras, kad abu treneriai yra puikūs specialistai. Sireika man suteikė labai daug žinių, todėl tikiuosi to paties ir iš dabartinio trenerio.

Elvaras Fridrikssonas

– Daug kalbama, kad šiemet LKL bus stipri kaip niekada anksčiau. Ar sutinkate su šia nuomone?

– Mano nuomone, lyga tikrai sustiprėjo. Visos komandos pasipildė pajėgiais žaidėjais, iš to sprendžiu, kad šiemet nebus lengva žaisti nei prieš vieną varžovą.

– Netrukus prasidės FIBA Čempionų lygos turnyras. Ko tikitės iš šių varžybų?

– Man tai bus pirmas kartas, kai rungtyniausiu šiame turnyre. Atvirai, tai aukšto lygio turnyras, kuris nedovanos už padarytas klaidas, todėl kiekvienos rungtynės reikalaus maksimalios koncentracijos, o man tai bus gera patirtis. Komandos tikslas turnyre kovoti dėl kiekvienos pergalės.

– „Ryto“ fanai įvardijami kaip vieni garsiausių Lietuvoje. Jau spėjote sužaisti pirmąsias rungtynes namų arenoje ir susipažinti su sirgaliais. Kokį pirmą įspūdį susidarėte?

– Rungtynių metu kelis kartus man tiesiog pašiurpo oda, kai pamačiau tokį palaikymą. Nuostabu žaisti tokioje atmosferoje, tai yra neįtikėtina. Niekada anksčiau nebuvau patyręs tokio palaikymo, o toks palaikymas suteikia papildomų jėgų, todėl nekantrauju kada vėl žaisime namuose ir galėsiu mėgautis tokia atmosfera.

– Ką norėtumėte pasakyti sirgaliams?

– Esu labai dėkingas mūsų sirgaliams už nuostabų palaikymą, tikiuosi, kad tai bus viso sezono metu. Žinau, kad jie darys viską, kas geriausia komandai, todėl aš ir visi žaidėjai darysime viską, kad juos pradžiugintume.

Vilniaus ekipa FIBA Čempionų lygos turnyrą pradės trečiadienio vakarą. Išvykoje 21.30 val. G. Žibėno auklėtiniai susirems su Tenerifės „Lenovo“ komanda, ginančia šio turnyro nugalėtojos titulą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją