Anot 33-ejų N. Calatheso, pirmą kartą karjeroje patyrė, ką reiškia būti atleistam iš klubo.

„To niekada nebuvau patyręs per savo karjerą. Buvo sunku, nes nežinojau, kas iš tiesų vyksta. Galiausiai džiaugiuosi, kad viskas klostėsi gerai ir atsidūriau čia („Fenerbahče“).

Manau, tai buvo puikus sprendimas. Viliuosi, pavyks čia sėkmingai pritapti“, – kalbėjo krepšininkas.

Pasak N. Calatheso, Š. Jasikevičius yra griežtos sistemos šalininkas, o D. Itoudis aikštėje suteikia daugiau laisvės.

„Kaip žaidėjas noriu turėti šiek tiek daugiau laisvės. Man nebe 20 metų, aš moku žaisti. Manau, „Barcelonoje“ tai buvo labiau sistema, Šaras ją labiau kontroliavo.

„Fenerbahče“ ekipoje D. Itoudis suteikia žaidėjams laisvę, jis labai pasitiki savo auklėtiniais ir jais tiki. Treneris gauna didžiausią naudą tada, kai leidžia krepšininkams žaisti“, – dėstė krepšininkas.

„Būdamas atakuojančiu gynėju tu žinai, kas vyksta žaidimo metu, galbūt gal turi geresnę idėją nei tą, kurią mato treneris iš šono. Jei suteiksite žaidėjui laisvę priimti tuos sprendimus, manau, sezono finiše būsi gavęs iš jo ir komandos viską, kas geriausia“, – tvirtino N. Calathesas.

Jis įsitikinęs – jei geriau pataikytų iš toli, nežaistų Eurolygoje ir prakaitą lietų už Atlanto.

„Nesu geriausias visų laikų snaiperis. Manau čia nežaisčiau, jei pataikyčiau 50 proc. tritaškių, o būčiau NBA.

Bet nemanau, kad mano procentai prasti atakuojant iš toli. Viliuosi, šiemet pataikysiu geriau nei praėjusiais metais. Šią vasarą daug dirbau gerindamas taiklumą, manau, bus geresni metai atakuojant iš toli“, – vylėsi gynėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją