„Noriu pasveikinti „Gran Canaria“ trenerį Jaką Lakovičių su puikia pergale. Mes visas rungtynes atsilikinėjome, bandėme juos pasivyti, bet mums nepavyko. Manau,kad mes paprasčiausiai per dažnai pažeidinėjome taisykles ir suteikėme varžovams per daug progų rinkti taškus baudų metimais, o taip pat neatleistinai klydome lemiamais dvikovos momentais“, – teigė Š. Jasikevičius.

Trečią sezoną su „Barcelona“ pradedantis 46-erių krepšinio specialistas iš Lietuvos neslėpė, kad didžiausias galvos skausmas – prarasti kamuoliai ir klaidos. „Mes puikiai žinojome, kad „Gran Canaria“ krepšininkai žais labai agresyviai, neleis mums ramiai rengti atakų. Kalbėjomės apie tai prieš rungtynes, akcentavome klaidų svarbą. Treniruotėse krepšininkai dirba labai gerai, viską daro dideliu tempu ir pakankamai aukštu lygiu, tačiau net ir treniruotėse mes per dažnai klystame. O rungtynėse tai tampa dar didesne problema, nes negalime sau leisti per du kėlinius pelnyti 40 taškų ir suklysti 10 kartų“, – pastebėjo Š. Jasikevičius.

Visgi, anot Š. Jasikevičiaus, didžiausia komandos problema yra gynyba. „Leidome varžovams įmesti 88 taškus, o tai yra gerokai per daug. Mes vis dar neturime gynybinio identiteto, kurį turėjome praėjusiame sezone. Privalome rasti būdų sustabdyti varžovus lemiamais momentais, sunkiausiomis aplinkybėmis. Su „Gran Canaria“ to padaryti nepavyko, varžovai lemiamais momentais pataikė tritaškius, tad mes privalome gerinti savo gynybą“, – konstatavo „Barcelona“ ekipos strategas.

Priminsime, kad praėjusią savaitę „Barcelona“ žaidė Ispanijos Supertaurės turnyre. Pusfinalyje Katalonijos ekipa 91:74 įveikė Badalonos „Joventut“, bet finale po pratęsimo 83:89 nusileido Madrido „Real“ komandai. „Po Ispanijos Supertaurės praėjo penkios dienos, tad negalime ieškoti pasiteisinimų. „Barcelona“ visada žaidžia panašiu ritmu, rungtynės eina po rungtynių, tad turime būti nusiteikę ir pasirengę vis naujiems iššūkiams. Paprasčiausiai šioje sezono stadijoje mes nežaidžiame gero krepšinio ir nepasiekiame savo tikslų. Turime susitvarkyti su savo klaidomis ir neleisti varžovams pernelyg laisvai jaustis prie mūsų krepšio. Privalome pagerinti šiuos žaidimo apsektus“, – pareiškė Š. Jasikevičius.

Kitas rungtynes „Barcelona“ žais jau šį sekmadienį, su Vitorijos „Baskonia“. Pastaroji pirmose čempionato rungtynėse 103:89 nugalėjo Malagos „Unicaja“.

Standings provided by SofaScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją