Principiniam priešininkui Madrido „Real“ kovą dėl Supertaurės praėjusį savaitgalį pralaimėję katalonai strigo ir Kanarų salyne – antro ketvirčio pabaigoje šeimininkai pirmavo 48:38.

Vis dėlto trečiame kėlinyje Š. Jasikevičiaus auklėtiniai spėriai tirpdė deficitą ir buvo išsiveržę į priekį. Tik Jaka Lakovičiaus treniruojama komanda kelti baltos vėliavos nesiruošė.

Netrukus jie vėl turėjo 8 taškų pranašumą, „Barca“ vėl pasivijo, bet lemiamai rungtynių atkarpai artėjant prie pabaigos „Gran Canaria“ darsyk atsidūrė keliais žingsniais priekyje.

Intrigą palaikė dvi rezultatyvios Roko Jokubaičio atakos, tačiau paskutinė iš jų visai nenusisekė: slystelėjęs lietuvis suklupo ir pametė kamuolį, o šeimininkai netikėtos pergalės iš rankų nebepaleido.

R. Jokubaitis žaidė 25 min. ir surinko 9 taškus (4/9 dvitaškių, 1/2 baudų) bei po 6 atkovotus kamuolius ir rezultatyvius perdavimus.


Rezultatyvesni už jį buvo Sertačas Šanli (18 taškų, 10 atkovotų kamuolių), Alexas Abrinesas (17 tšk.) ir Nikola Kaliničius (15 tšk.).

„Barcelona“ vertėsi be Cory Higginso ir naujoko Mike‘o Tobey, komandai dėl traumos padėti negali ir juodkalnietis Nikola Mirotičius.


„Gran Canaria“ komandai 17 taškų sukaupė lenkas Aleksanderis Balcerowskis, 14 pridūrė Lietuvos pilietybę turintis amerikietis Johnas Shurna, o prancūzas Andrew Albicy išdalino net 11 rezultatyvių perdavimų.

Kitose rungtynėse Bilbao „Surne“ svečiuose 81:76 (21:21, 21:26, 19:16, 20:13) įveikė Badalonos „Joventut“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją