Visos artimiausio planetos pirmenybių kvalifikacijos „lango“ rungtynės Europoje vyks penktadienį (lapkričio 11 d.) ir pirmadienį (lapkričio 14 d.).

Tiesa, to vis tiek nepakanka norint išvengti kolizijos su Eurolygos tvarkaraščiu. Pavyzdžiui, lapkričio 11 d. numatytos ketverios prestižinio žemyno klubų turnyro rungtynės.

Remdamasis savo šaltiniais Eurohoops.net skelbia, jog Eurolyga, kurios prezidentu šį mėnesį tapo serbas Dejanas Bodiroga, stumdyti kalendoriaus nesirengia.

Bet ant dviejų kėdžių sėdintis E. Atamanas ragina nepraleisti progos.

„FIBA savo ėjimą padarė – manau, po daugelio metų pato tai yra pozityvi naujiena. Dabar Eurolyga galėtų atitinkamomis savaitėmis savo rungtynes perkelti į trečiadienį-ketvirtadienį – kad klubų ir rinktinių mačai bent jau „neliptų“ vieni ant kitų tą pačią dieną. Tai nėra labai sudėtinga. Manau, kad tikrai galima rasti išeitį, jei tik yra geros valios“, – komentavo 56-erių specialistas.

Iki šiol vieno FIBA atrankos „lango“ rungtynės būdavo išdėstomos per keturias dienas.

Analogiškoje padėtyje kaip E. Atamanas yra ir Kauno „Žalgirio“ bei Lietuvos rinktinės strategas Kazys Maksvytis. Vis dėlto panašu, jog pastarasis nesitiki suderinti abiejų pareigų klubų sezono metu.

Pirmadienį laukiančiame Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vykdomojo komiteto posėdyje turėtų būti patvirtintas sprendimas per likusius du atrankos „langus“ nacionalinę komandą patikėti K. Maksvyčio asistentui Kęstučiui Kemzūrai.

„Žalgiris“ lapkričio 10 d. Prancūzijoje žais Eurolygos dvikovą su Vilerbano ASVEL, tuo metu Lietuvos rinktinė jau po dienos prancūzus priims namuose. Lapkričio 14 d. laukia akistata išvykoje su Juodkalnija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją