Penktadienį Sidnėjuje nuo pirmos iki paskutinės minutės virusias šunų pjautynes kinės laimėjo 61:59 (13:17, 23:13, 11:14, 14:15).

Po 28-erių metų pertraukos stipriausių ketvertą pasaulio čempionate pasiekusi Kinijos rinktinė šeštadienį dėl titulo kovos su etatinėmis čempionėmis amerikietėmis, kurios pirmajame pusfinalyje 83:43 (27:7, 18:14, 22:8, 16:14) nepasigailėjo Kanados.

Jei Šiaurės Amerikos derbyje intrigos nebuvo nė kvapo, tai kitame pusfinalyje vyko kova taškas į tašką: nė vienai komandai nebuvo pavykę nutolti dviženkliu skirtumu.

Australės kiek geriau pradėjo susitikimą, bet nuo antrojo kėlinio turėjo vytis varžoves, kol galiausiai paskutines 5 min. svarstyklės vėl svyravo tai į vieną, tai į kitą pusę.

Iki finalinės sirenos likus žaisti 46 sek. rezultatas buvo lygus (59:59). Šeimininkėms nepakako atakai skirto laiko suregzti savo išpuoliui, kitoje aikštės pusėje strigo ir kinės, kol galiausiai lemtingą klaidą padarė prasižengusi Australijos lyderė Samantha Whitcomb.

Wang Siyu realizavo abu baudų metimus, palikdama varžovėms 3 sek. Ezi Magbegor per jas suspėjo įsiveržti į baudos aikštelę, bet sudėtingas paskutinis metimas skriejo pro šalį.


Kinėms nesutrukdė tai, jog pusfinalyje žaisti negalėjo jų puolimo vedlė Meng Li, kuriai pakilo temperatūra. Iki tol gynėja pasaulio čempionate per rungtynes fiksuodavo 16 taškų vidurkį.

Pergalę trenerės Zheng Wei auklėtinės nukalė pavyzdine aktyvia gynyba. Nors tuo pačiu mėgino atsakyti ir australės, kinės protingai išnaudojo aukščiausios turnyro žaidėjos Han Xu ūgį (205 cm). Vidurio puolėja pelnė 19 taškų, sugriebė 11 atšokusių kamuolių, be to, cementavo ir gynybą, išdalinusi 5 blokus bei taip pakartodama pirmenybių rekordą.

18 taškų pridėjo Yang Liwei, 14 – Wang Siyu.

Australijos gretose išsiskyrė S. Whitcomb (15 tšk.), Steph Talbot (12 tšk. ir 10 atk. kam.) bei E. Magbegor (12 tšk.).

41-erių komandos superveteranė Lauren Jackson, specialiai dėl šio čempionato grįžusi į rinktinę, buvo kinių nuolat atakuojama savo aikštės pusėje, todėl žaidė vos 3 min. pirmoje rungtynių dalyje ir tenkinosi 2 taškais.

Rungtynes stebėjo 12 tūkst. žiūrovų, pasidalijusių į panašaus dydžio palaikymo stovyklas – Australijoje gyvena didelė išeivių iš Kinijos diaspora. Tribūnose buvo ir krepšinio legendų: kinas Yao Mingas, ispanas Pau Gasolis.


Šeimininkėms nebepavyks pakartoti praėjusio čempionato, 2018 metais vykusio Ispanijoje, pasiekimo – tuomet užimta antroji vieta, tik finale nusileidus JAV komandai.

Tuo metu Kinija užsitikrino trečią medalį planetos pirmenybių istorijoje: 1983 metais laimėta bronza, 1994-aisiais – sidabras.

Savo ruožtu, amerikietės finale žais ketvirtą kartą iš eilės ir sieks ketvirtosios pergalės. Iš viso jų sąskaitoje – dešimt čempionių trofėjų.

Primename, kad europietės žiūrovėmis pasaulio čempionate liko nuo ketvirtfinalio etapo, kuriame Australija eliminavo Belgiją, Kinija – Prancūziją, o JAV – Serbiją.

Rungtynės dėl bronzos Sidnėjuje vyks šeštadienį, nuo 6 val. ryto Lietuvos laiku, finalas prasidės 9 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją