Pasipriešinimo iš varžovų nesulaukęs „Rytas“ triukšmingai prisistatė gausiai „Jeep“ arenoje susirinkusiems sirgaliams.

Vos vieną kėlinį kovingumą demonstravę klaipėdiečiai buvo sutriuškinti Vilniuje.

Sostinės ekipos treneris spaudos konferenciją pradėjo padėka sostinės žiūrovams.

„Visų pirma, noriu pradėti nuo fanų, nes čia susirenka patys ištikimiausi. Mūsų ryšys nesikeičia: mes už jus, o jūs už mus. O B tribūnai toliau norisi linkėti reiklumo ir kūrybingumo.

O dėl pačių rungtynių džiaugiuosi, kad gerai pavyko apsiginti. Trenerių štabas kartu su skautais gerai padirbėjo su raportais, o žaidėjai tai puikiai įgyvendino. Sveikinimai žaidėjams, nes kiekvienas suprato, kad reikia pridėti fiziškumo, pakelti kontakto lygį. Nebuvo nė vieno, kuris žaistų minkštai, kuo aš šiek tiek skundžiausi ir apeliavau po pirmų rungtynių. Smagu, kad žaidėjai taip greitai padaro išvadas ir reaguoja į pastabas“, – kalbėjo G. Žibėnas.

„Ryto“ krepšininkai iniciatyvą visiškai perėmė jau antrame kėlinyje.

„Sprendėme savo uždavinius, žinojome, kad „Neptūnas“ gali bausti, jeigu atsainiai pasižiūrėsime į tą patį skautingo raportą. Gal tai nebuvo geriausios varžovų rungtynės, bet tai susiję ir su mūsų intensyvumu gynyboje“, – užsiminė G. Žibėnas.

Vilniečių gretose debiutavo vengras Benedekas Varadis, tačiau, trenerio teigimu, jo geriausią versiją sirgaliai išvys kiek vėliau.

„Jam dar reikia laiko, mums visiems dar reikia laiko. Atsiminkime, kad sezonas ilgas ir yra žaidėjų, kurie į ritmą įeina greičiau, kitiems galbūt reikia daugiau laiko. Mes žaisime daug rungtynių, o atskiri žaidėjai dominuos tam tikrose sezono atkarpose, tai yra natūralu ir mes nesame kažkokia išimtis“, – apie savo žaidėją kalbėjo G. Žibėnas.

Vilniečių gretose išsiskyrė ir 21-erių metų Adas Šimonis. Jis per kiek daugiau nei 10 sužaistų minučių į „Neptūno“ krepšį įmetė 9 taškus.

„Adas šaunuolis, perdavė gerą žinutę mums. Bet labiau jį pagirčiau ne tiek dėl puolimo, bet dėl gynybos. Jis palaikė gerą kontakto lygį, kaip jis išmušinėjo varžovus iš užtvarų, kaip pats iš jų išeidinėjo ir kaip spaudė kamuolį. Visų pirma pradėkime nuo to, kad jaunas žaidėjas gali žaisti tokiame lygyje tik tada, kai gali apsiginti“ – jaunuolį gyrė G. Žibėnas.

Jau kitą savaitę startuos FIBA Čempionų lyga, tačiau vilniečiams niekaip nepavyksta išspręsti klausimo su taip į sostinę dėl asmeninių priežasčių ir neatvykusiu puolėju Toddu Withersu.

Treneris iki pirmųjų rungtynių nesitiki komandoje sulaukti amerikiečio, tačiau pasidžiaugė Tomo Lekūno demonstruojamu žaidimu.

„Iki pirmo mačo Tenerifėje dar turime akistatą su Prienų komanda,o į Ispaniją mes skrendame su T. Lekūnu. Taip tikrai bus iki Tenerifės, o vėliau žiūrėsime, ar kas nors keičiasi ar ne. Dabar Tomas yra visavertis komandos žaidėjas, mes džiaugiamės jo reakcija, požiūriu. Galbūt liks komandoje iki sezono pabaigos“, – apie mėnesio sutartį su vilniečiais pasirašiusį žaidėją kalbėjo treneris.

„Ryto“ vairininkas užsiminė ir apie iš aplink kylantį spaudimą dėl titulo gynybos.

„Aš prieš rungtynes jau sakiau, kad tie lūkesčiai iš mūsų sirgalių po pernai metų yra išaugę. Mūsų sirgalių lūkesčiai yra ne apie pergales ar pralaimėjimus, mūsų sirgaliams svarbiausia, kad mes kautumėmės kiekvienose rungtynėse ir atiduotume visą save. Svarbiausia, kad išliktume kartu iki pat sezono pabaigos“, – tikino jis.

Klaipėdiečių treneris Mindaugas Brazys po pralaimėtų rungtynių išskyrė „Ryto“ energiją, kuri jo vadovaujamą komandą išmušė iš vėžių.

„Ko labiausiai bijojome tai tas ir įvyko. Jie namuose žaidžia su labai gera energija, komanda priklausoma nuo gerų momentų ir fanų, tada jie užsikuria . Puolime turi daug talento ir tampa
sunku juos stabdyti. Leidome įsibėgėti, o vėliau buvo sunku vytis. O blogiausia, kad nuleidome rankas ir nustojome kovoti iki galo“ – kalbėjo jis.

Klaipėdiečiai gana ryškiai nusileido kovoje dėl atšokusių kamuolių (50-29).

„Aš nemanau, kad mano žaidėjai tiek fiziškai silpnesni, kad taip pralošinėtų lentą, galbūt tai labiau fizinės kondicijos ar nusiteikimo momentas. Tai yra elementarios kovos trūkumas. Pirmose rungtynėse su kauniečiais taip pat turėjome šią problemą. Ir nors jos nebuvo per pasirengimo etapą,bet neturėjome ir tokio lygio varžovų“, – pripažino treneris.

Deividas Gailius, praleidęs pirmąsias sezono rungtynes, sugrįžo ant parketo po ligos, tačiau „Neptūnui“ padėti negalėjo čiurnos skausmus pajautęs Matas Jogėla.

„Jogėla buvo pasisukęs koją prieš rungtynes su „Žalgiriu“, bet kadangi neturėjome Gailiaus, kažkiek spaudėme jį žaisti. Visgi jis dar nėra iki galo pasveikęs“, – kalbėjo M. Brazys.

Artimiausias LKL rungtynes „Rytas“ šeštadienį išvykoje žais su Prienų „Labas GAS“, o „Neptūnas“ pirmadienį namie priims Pasvalio „Pieno žvaigždes“.

Čempionų lygos rungtynes Tenerifėje vilniečiai žais spalio 5 d.

Standings provided by SofaScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją