Anot P. Oriolos, jo sutartis su „Barcelona“ turėjo galioti dar dvejus metus, tačiau klubas pats nusprendė vienašališkai ją nutraukti.

Sunkiojo krašto puolėjo ir vidurio puolėjo pozicijose žaidęs P. Oriola „Barcelonos“ komandai atstovavo nuo 2017-ųjų ir per tą laiką su komanda du kartus laimėjo Ispanijos čempionatą, tris kartus – Ispanijos taurę. Kurį laiką P. Oriola buvo Barselonos ekipos kapitonu.

Praėjusį sezoną krepšininką kamavo trauma ir Eurolygoje jis sužaidė vos 14 rungtynių, per kurias ant parketo praleido po 13 min., pelnė po 3,4 taško ir atkovojo po 3,1 atšokusio kamuolio.

Nors P. Oriola pripažino, kad atsisveikinimas su klubu nebuvo pats maloniausias, „Barcelonoje“ praleistus metus jis vis tiek įvardino kaip „svajonės išsipildymą“.

„Barcelonai“ atsisveikinus su P. Oriola, pagrindinėje Šarūno Jasikevičiaus treniruojamos komandos sudėtyje liko du katalonai – 23-ejų metų puolėjas Sergi Martinezas ir šią vasarą iš Andoros į Katalonijos sostinę persikėlęs Oriolis Pauli.

208 cm ūgio P. Oriola su Ispanijos rinktine yra iškovojęs Europos čempionato bronzą ir pasaulio čempionato auksą.

Šį sezoną „Barcelonos“ priekinę liniją sudaro turkas Sertačas Šanli, čekas Janas Vesely, amerikietis Mike'as Tobey, vokietis Oscaras da Silva, serbas Nikola Kaliničius ir kol kas traumuotas juodkalnietis Nikola Mirotičius.

Ispanijos čempionatą Barselonos ekipa pradės šį penktadienį, o Eurolygos turnyrą – po savaitės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją