Likus žaisti minutę, uteniškiai dar pirmavo 3 taškais – 82:79. Tuomet dvitaškiu pasižymėjo Jawunas Evansas (84:79), tritaškiu skirtumą mažino latvis Arturas Žagaras.

Po minutės pertraukėlės kitoje atakoje šeimininkai nesugebėjo susikurti gero metimo, o kamuolį atkovojęs 22-ejų A. Žagaras likus 0,9 sekundės įsūdė tolimą metimą, kuriuo išplėšė pergalę savo ekipai.

„Prastos mūsų rungtynės abejose aikštelės pusėse. Kalbant apie puolimą, akis bado prarasti kamuoliai, ypač kai turime patyrusių gynėjų.

Po minutės pertraukėlės turėjome suregzti geresnę ataką. Labai neramina gynyba, iš esmės nieko neatėmėme iš „Nevėžio“, ir dvitaškių, ir tritaškių per aukšti varžovų procentai.

Nesustojome taip, kaip reikėtų gerame krepšinyje. Ir žinoma, skaudžios tos paskutinės dvi atakos, kai prie 5-ių taškų pranašumo praleidi du tritaškius. Tai pagrindinė taisyklė krepšinyje – nepraleisk tritaškių.

Galų gale, reikia pataikyti dvitaškį ir dar gali gyventi“, – po dvikovos kalbėjo Utenos ekipos strategas.

Dar ketvirtame kėlinyje šeimininkai pirmavo 8-iais taškais, tačiau Utenos ekipai nepavyko įtvirtinti pranašumo ir pasiekti pirmosios pergalės.

„Man nesijautė, jog kontroliuotume rungtynes, ypač nemačiau gynybinių pranašumų. Tai reikia ištaisyti“, – tvirtino D. Kairys.

Šiame mače su „Uniclub Casino – Juventus“ marškinėliais debiutavo veteranas iš Latvijos – Kasparas Berzinis. Ekipos naujokas per 20 minučių pelnė 8 taškus ir atkovojo 4 kamuolius.

Tačiau anot D. Kairio, latvis neliks komandoje.

„Kasparas mums padėjo, įmetė porą tritaškių, padėjo mums su rotacija. Gaila, kad jis išvyksta. Atviras klausimas, kokio žaidėjo ieškosime, turime kelis kandidatus, tą spręsime su klubu“, – atskleidė D. Kairys.

Utenos komanda LKL sezone startavo su dviem skaudžiais pralaimėjimais. Pirmame ture D. Kairio auklėtiniai namuose 88:90 nusileido Vilniaus „Rytui“.

Anot stratego, tai turi komandą tik užgrūdinti.

„Labai nemalonu pralaimėti pirmas dvikovas namuose, ypač tokiais mažais skirtumais. Yra tik vienas kelias, tai turi mus užgrūdinti“, – teigė D. Kairys.

Rungtynių apžvalga:

Standings provided by SofaScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją