Jau pirmosios Žironos „Fontajau“ arenoje vyksiančios rungtynės kelia daug intrigos – manoma, kad ant parketo „Basquet“ gretose turėtų išbėgti šios komandos įkūrėjas ir pavasarį ekipai į elito divizioną pakilti padėjęs 37-erių Marcas Gasolis. Gyva Ispanijos krepšinio legenda paskutinį kartą ACB lygoje žaidė dar prieš 14 metų.

Kaip jau įprasta, Ispanijos lygoje bus ir lietuviškų akcentų, tačiau šiemet – mažiau nei ankstesniais sezonais. Kol kas ACB klubai yra įregistravę tik keturis Lietuvos krepšininkus.

Šarūno Jasikevičiaus treniruojamoje „Barcelonos“ ekipoje žaidžia Rokas Jokubaitis, Vitorijos „Baskonia“ gretose – Rokas Giedraitis ir Tadas Sedekerskis, o Santjago de Kompostelos „Obradoiro CAB“ ekipoje debiutuos Marekas Blaževičius.

„Baskonia“ ekipai ruoštis sezonui padėjusio Artūro Milaknio pavardė komandos sąrašuose bent jau kol kas nefigūruoja, buvęs Kauno „Žalgirio“ snaiperis nešmėkščiojo ir „Baskonia“ klubo Eurolygos žiniasklaidos dienos nuotraukose.

Rokas Giedraitis / Foto: "Baskonia" klubas

Savo ruožtu iš „Žalgirio“ į CAB persikėlęs 21-erių M. Blaževičius nebus vienintelis pernai Kauno klubo nariu buvęs žmogus, debiutuosiantis Ispanijos lygoje.

Prie Saragosos „Casademont“ vairo tarpsezoniu stojo 2021-ųjų rudenį „Žalgirio“ atleistas austras Martinas Schilleris, praėjusį sezoną daugiau taip ir nevadovavęs jokiai kitai komandai.

Pažymėtina, kad jau pirmose rungtynėse ketvirtadienio vakarą M. Schileris išvykoje akis į akį susitiks su M. Blaževičiaus atstovaujama komanda.

Palyginimui, praėjusį sezoną Ispanijos čempionate vienu metu žaidė net 8 lietuviai. Be jau minėtų Jokubaičio, Giedraičio ir Sedekerskio, ACB lygoje visą sezoną praleido Gytis Masiulis, Laurynas Beliauskas, Laurynas Birutis ir Mindaugas Kačinas, įsitvirtinti turnyre nepavyko Regimantui Miniotui.

R. Miniotas dar pernai persikėlė į „Žalgirį“, o nuo šio sezono vilki „BC Wolves“ ekipos marškinėlius. L. Birutis (kurio vietą Obradoiro komandoje užėmė M. Blaževičius) „Žalgirio“ nariu tapo šią vasarą, G. Masiulis atvyko į Vilniaus „Rytą“, L. Beliauskas karjerą tęs Vokietijoje (Frankfurto „Skyliners“), o M. Kačinas – Nyderlanduose (Groningeno „Donar“).

Ispanijos lygoje šį sezoną bus galima išvysti ir pernai LKL vicečempionu su Panevėžio „Lietkabeliu“ tapusį serbą Nikolą Radičevičių. Gynėjas atstovaus Bilbao „Surne“ komandai.

Iš viso Ispanijos čempionate tradiciškai varžysis 18 komandų, dvi paskutines vietas užėmusios ekipos iškris į žemesnį divizioną.

Pernai tokiomis tapo Andoros „MoraBanc“ ir Burgoso „San Pablo“, o jų vietas užėmė jau minėta Žironos komanda bei Granados „Coviran“ ekipa.

Per visą Ispanijos čempionato istoriją daugiausia kartų – 16 – nugalėtoja yra tapusi „Barcelona“. 14 sykių turnyrą laimėjo „Real“, 4 – „Baskonia“, 2 – Badalonos „Joventut“, po vieną – Malagos „Unicaja“, „Valencia“ ir Manresos ekipos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją