„Žalgiris“ diktavo ritmą rungtynėse, tačiau dvikovos pabaiga nebuvo tokia rami svečių sirgaliams.

Austino Wiley metimas vertė Kazį Maksvytį prašyti pertraukėlės (63:71), o vėliau sekusi Igno Brazdeikio nesportinė pražanga sužiebė viltį „Neptūnui“ – 69:75.

Liko mažiau nei 2 minutės, M.Jogėla pridėjo dvitaškį, kuris kėlė nerimo lygį „Žalgirio“ stovykloje – 71:75. Vis tik „Žalgiriui“ neleido pergalės paleisti Kevarriuso Hayeso ir Edgaro Ulanovo taškai.

Po rungtynių Kauno komandos strategą Kazį Maksvytį neramino prastas tritaškių pataikymas (4/24)

„Iškovota sunki pergalė. Buvo keletas momentų, kada ją galėjome užsitikrinti lengvesniu keliu. Kažkiek netenkina tai, kad „Neptūnas“ antrą rungtynių pusę laimėjo trimis taškais. Šiaip gynyba bendrąja prasme buvo geresnė už puolimą, nors negaliu teigti, jog čia turėjome ypatingų bėdų.

Tik vienu momentu strigome prieš zoninę gynybą, prieš kurią dar mažai dirbome. Kita vertus, susikūrėme nemažai gerų metimų, pataikėme tik 4 tritaškius iš 24-erių. Tai viena priežasčių, kuri neleido mums atitrūkti puolimo dėka.

Situaciją koregavo 17 puolime atkovotų kamuolių, turėjome daug antrų šansų, gaila, kad nedaug jų pavyko išnaudoti“, – spaudos konferencijoje kalbėjo K. Maksvytis.

– Ar kuo nors nustebino „Neptūnas“?, – po dvikovos buvo paklaustas „Žalgirio“ vairininkas.

– Bandžiau nuspėti, kad „Neptūnas“ bus neblogai puolanti komanda, tai ir nutiko. Komanda turi daug metikų, žaidžia plačiai, puolime bus tikrai įdomi komanda, ypač kai dar prisidės Deividas Gailius.

Be to, keitė gynybos sistemas, bandė mus išmušti iš ritmo.

– Kaip su taip vadinama „switch all“ gynyba, kuomet visi gali keistis ginamaisiais, susitvarkė Kevarriusas Hayesas?

– Jis šioje gynybos sistemoje tikrai jaučiasi gerai, dėl to jį ir norėjome matyti komandoje dėl jo mobilumo gynyboje.

Šiandien tą gynybą nemažai naudojome ir ji, išskyrus kelis atvejus, gana neblogai veikė.

– Ar tiems žalgiriečiams, kurie žaidė Europos čempionate, jaučiasi nuovargis, pavyzdžiui, Lukui Lekavičiui, Arnui Butkevičiui?

– Jei prieš tai jautėsi, tai šiandien, sakyčiau, to nepastebėjau, tas pats Ignas Brazdeikis atrodė labai energingas.

Tiek Lukas, tiek Arnas dar turi įsivažiuoti, jis – naujoje komandoje.

– Kuo galima paaiškinti tokį prastą tritaškių pataikymą?

– Galbūt pirmos rungtynės, sezono startas tą lėmė, tikiuosi, tai netaps mūsų veidu. Krepšinyje reikia sukurti progas ir pataikyti. Tam ir esame mes, treneriai, kad padėtume sukurti tuos šansus, belieka juos realizuoti.

Be abejo, tam daugiau dėmesio skirsime, ypač kai įsivažiuosime.

– Vienu metu turėjote 14-os taškų pranašumą, kodėl nepavyko anksčiau „nulaužti“ rungtynių?

– Visų pirma iš savo pusės padarėme kelias vaikiškas klaidas, prie „switch all“ gynybos praleidome kelis tritaškius, patys taip pat prametėme tolimus metimus, tai buvo vienas faktorių, neleidęs mums atitrūkti.

– Ant suolo liko Mantas Kalnietis ir Karolis Lukošiūnas, ar galima sakyti, kad tokia sudėtimi žaisite ir Eurolygoje?

– Naudodamas 12 žaidėjų gali išlaikyti didesnį agresyvumą, tačiau kartu numušti ritmą. Matysime, gal kažkuriose rungtynėse naudosime visus 12 krepšininkų, o jei sunkesnės rungtynės, žais gal dar mažiau žaidėjų.

– Su komanda esate jau 2 savaites, kokia atmosfera vyrauja ekipoje?

– Visų pirma gera, darbinė atmosfera, treniruotėse žaidėjai varžosi tarpusavy, negaili vienas kito, atrodo, net per daug to kontakto kartais.

Pratybose – kaip šiandien, gynyba nebloga, puolimo norėtųsi laisvesnio ir geresnių metimų.

– Viešai nebuvo skelbta, bet protokole Edgaras Ulanovas nurodytas kapitonu? Tai – visam sezonui jam tokios pareigos?

– Taip, E. Ulanovas yra kapitonas, jis to vertas, jau eilę metų gina „Žalgirio“ garbę, yra patyręs žaidėjas ir tikiuosi, išnaudos tinkamai savo šias pareigas.

– Kada turėtų į rikiuotę grįžti Dovydas Giedraitis?

– Pagal preliminarų planą spalio gale. Kol kas jis sportuoja prižiūrimas medikų su atletinio rengimo treneriais.

Kiek žinau, reabilitacija vyksta pagal planą, po poros savaičių jau galės atlikti kontaktinius pratimus, vėliau – jau žaisti krepšinį. Jaunas organizmas, tikiuosi, spalio gale jis pasirodys.

Standings provided by SofaScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)