Pirmoje rungtynių dalyje „Wolves“ Kėdainiuose buvo įkritusi į nemenką duobę, po dviejų kėlinių atsiliko 32:42, bet po pertraukos atsitiesė ir pakeitė rungtynių eigą.

R. Kurtinaičio teigimu, rungtynių pradžioje jo auklėtinius slėgė įtampa. „Visų pirma, džiaugiamės, kad laimėjome. Esame naujas klubas, žaidėjai susirinko iš skirtingų komandų. Kai žaidi draugiškus mačus, viskas paprasčiau, o štai šiandien jautėsi atsakomybė, bent jau per pirmus du kėlinius. Jautėsi startinis jaudulys, ažiotažas aplink mūsų klubą yra didelis ir visi laukė, kaip čia atrodysime. Mane, kaip trenerį tenkino žaidimas, susikuriamos situacijos, bet mes paprasčiausiai nepataikėme laisvų metimų, kelis kartus neįmetėme net iš po krepšio. Manau,kad ateityje su tuo problemų neturėtų būti. Kadangi tai buvo pirmos rungtynės mūsų rungtynės, tad bendras įspūdis nėra blogas. Visada gali geriau, bet svarbiausia yra pergalė“, – spaudos konferencijoje kalbėjo R. Kurtinaitis. –

Kalbėdamas apie rungtynes R. Kurtinaitis neslėpė, kad trūko ne tik tikslumo puolime, bet ir energijos gynyboje. „Trūko energijos, trūko ir informacijos apie varžovus. Šiemet Kėdainiai yra tritaškininkų komanda ir mes tą pajautėme pirmoje pusėje. Vėliau panaudojome gynyboje taktiką, kai visi keičiamės ir tik tada pavyko juos sustabdyti“, – pastebėjo R. Kurtinaitis.

Debiutinėse rungtynėse „Wolves“ ekipą į pergalę vedė 26 taškus pelnęs komandos kapitonas Mindaugas Lukauskis. 43-erjų krepšininkas sulaukė ir R. Kurtinaičio įvertinimo. „Sakiau prieš sezoną, kad tai yra patyręs žaidėjas. Kai kurių dalykų jis gal ir nemoka, bet todėl jis ir yra tas didis žaidėjas, nes žino, ką moka ir tai daro puikiai. Pasiruošime nedariau jokių išlygų dėl jo amžiaus, jis net treniravosi geriau, nes tai darė vasarą, prieš mums susirenkant. Į pasą nereikia žiūrėti, matome jo greičius, taiklumą. Apskritai, jei žaidėjas pataiko trečiajame ar ketvirtajame kėlinyje, tai parodo jo fizinį pasirengimą. Pernai jis puikiai žaidė, mes tai matėme ir iš Mindaugo tikiuosi būtent tokio žaidimo“, – teigė R. Kurtinaitis.

Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ vyriausias treneris Gediminas Petrauskas teigė, kad pralaimėjimas brendo nuo antro kėlinio. „Pirmame kėlinyje leidome varžovams po mūsų krepšiu atkovoti tik du kamuolius, o patys suklydome tik du kartus. Antrame jau buvo keturi atkovoti puolime ir keturios klaidos. Leidome jiems pajusti žaidimą. Matėme, kad pirmame kėlinyje jie nepataiko, turėjome kontroliuoti kovą dėl atšokusių kamuolių, bet jau antrame kėlinyje jautėsi, kad prarandame koncentraciją ir iniciatyvą. Trečiame kėlinyje neradome koncentracijos nei puolime, nei gynyboje, pasipylė elementarios klaidos. Puikiai supratome, kad trenerio Kurtinaičio komanda turėdama dviženklį deficitą žais labai agresyviai, bet tuo nepasinaudojome“, – konstatavo G. Petrauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją