Jau pirmadienį žalgiriečiai pradės naująjį LKL sezoną, pirmame mače rugsėjo 26 dieną laukia išvyka į Klaipėdą ir akistata su „Neptūnu“.

Paskutiniame teste į penkis varžovų taškus iš eilės taikliu tritaškiu iš kampo dvikovos pradžioje atsakė Keenanas Evansas, dvitaškį atšokęs nuo varžovo pataikė Edgaras Ulanovas – 5:10. Du baudų metimus realizavo ir iš viršaus įdėjo Laurynas Birutis, po du taškus pelnė Tomas Dimša ir Kevarriusas Hayesas, tačiau deficitas augo – 13:24.

Dviem taškais antrą ketvirtį pradėjo Rolandas Šmitas, baudų metimus realizavo K.Hayesas, greitą ataką dvitaškiu su pražanga užbaigė Arnas Butkevičius, o L.Birutis pataikė iš po krepšio – 22:32. Du taškus iš po krepšio pelnė Lukas Lekavičius, šešis iš eilės surinko Tyleris Cavanaugh (30:37). Nors E.Ulanovas sumetė penkis baudų metimus paeiliui, tačiau tik 1 tritaškį iš 15 per pirmąją pusę pataikę žalgiriečiai atsilikinėjo 35:45.

Varžovų lyderis Danielis Hamiltonas tritaškiu nuo lentos buvo padidinęs skirtumą iki 13 taškų, bet R.Šmitas ir K.Evansas pelnė po 4 taškus (43:48), 5 pridėjo K.Hayesas, o du tritaškius pataikęs Ignas Brazdeikis pirmą kartą išvedė „Žalgirį“ į priekį – 56:54. Jis prasiveržė ir po krepšiu, baudas sumetė T.Dimša, kėlinį tritaškiu pabaigė L.Lekavičius – 63:60.

Tolimų metimų lietus tęsėsi ir toliau: E.Ulanovas įmetė iš kampo, T.Cavanaugh ir R.Šmitas pataikė po du tritaškius ir „Žalgiris“ atsiplėšė 80:70. E.Ulanovas pelnė 4 taškus, o į varžovų bandymus prisivyti tritaškiu atsakė Arnas Butkevičius ir rungtynes ataka „2+1“ uždaręs Motiejus Krivas.

„Žalgiris“: E. Ulanovas 14 (7 rez. perd.), R. Šmitas 14, T. Cavanaugh 12 (7 atk. kam.), K. Hayesas 9 (6 atk. kam., 3 per. kam.), K. Evansas 9 (4 rez. perd., 2 per. kam.), I. Brazdeikis 8, L. Birutis 6, L. Lekavičius 5, T. Dimša 4, A. Butkevičius 3 (5 atk. kam., 4 rez. perd.), M.Krivas 3, K.Lukošiūnas 0, M.Kalnietis 0.

VEF: D.Hamiltonas 28 (6 atk. kam., 10 rez. perd.), N.Brooksas 16, K.Zorikas 13 (4 rez. perd.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją