Th. Heurtelis su Vieningos lygos čempionu „Zenit“ pasirašė vienerių metų sutartį su galimybe ją pratęsti dar metams.

Su Prancūzijos rinktine iki Europos čempionato finalo nukeliavęs ir ten ispanams pralaimėjęs įžaidėjas „Eurobasket 2022“ turnyre vidutiniškai per 9 rungtynes pelnė 10,4 taško, atliko 7,1 rezultatyvaus perdavimo, atkovojo 2,4 kamuolio ir perėmė 1,1 taško.

Prieš Europos pirmenybes krepšininkas kartu su kitais nacionalinės ekipos žaidėjais ir treneriais pasirašė Prancūzijos krepšinio federacijos paruoštą dokumentą, kuriuo įsipareigojo vengti bet kokių ryšių su Rusijos ir Baltarusijos klubais. Kitu atveju grėstų šalinimas iš nacionalinės ekipos.

Panašu, kad tai Th. Heurteliui nė motais – krepšininkas jau tuomet atskleidė, kad jo agentas derasi su vienu Rusijos klubu.

Kokia bus Prancūzijos krepšinio federacijos reakcija, paaiškės artimiausioje ateityje.

Paskutinis klubas, kuriam Th. Heurtelis atstovavo 2021-2022 metais, buvo Madrido „Real“. Dėl drausminių priežasčių komandą jis paliko balandžio mėnesį.

Xavi Pascualio treniruojamas „Zenit“, kaip ir kiti Rusijos klubai, dėl šios šalies karinės invazijos į Ukrainą yra diskvalifikuoti ir nežais naujajame Eurolygos sezone. Klubas visą dėmesį telkia į vietinės lygos varžybas.

„Zenit“ komandoje jis bus ne vienas legionierius – komandos marškinėlius vilkės Richardas Solomonas, Joe Thomassonas, Trey Thompkinsas, Thomas Wimbushas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją