Lemiame paskutiniame ketvirtyje vietos sirgalių užvesti brazilai surengė spurtą 10:2 ir persvėrė rezultatą savo naudai. Kova taškas į tašką tęsėsi iki dvikovos pabaigos, kuomet likus 16,1 sek. pergalingą metimą atliko Gabrielis Deckas.

G. Deckas tapo naudingiausiu turnyro finalo žaidėju. Puolėjo sąskaitoje 20 taškų, 7 atkovoti kamuoliai ir 20 naudingumo balų. Jam atiteko ir naudingiausio šio Amerikos čempionato žaidėjo titulas.

Turnyre G. Deckas vidutiniškai per rungtynes pelnė 21,2 taško, atkovojo 5,8 kamuolio, atliko 1,5 rezultatyvaus perdavimo.

Tai buvo ketvirtas kartas, kai finale susigrūmė Argentina ir Brazilija. Triskart dabar jau triumfavo Argentina (2001, 2011, 2022 metais).


Šiose varžybose Argentina prizininke yra tapuse 14-a kartų, o Brazilija – 11-a. Argentiniečiai taip pat laimi medalius Amerikos čempionate rekordinį 11-ą kartą iš eilės.

„Nepaprastai džiaugiuosi vaikinais. Jie atliko fantastišką darbą, tačiau noriu pasveikinti ir Brazilijos rinktinę. Jie taip pat demonstravo nuostabų žaidimą. Kartais nugalėtoją lemia sėkmė. Finalas buvo įspūdingas“, – sakė Argentinos rinktinės strategas Pablo Prigioni.


Bronzos medalius laimėjo JAV nacionalinė ekipa, 84:80 (15:16, 14:20, 25:21, 30:25) nugalėjusi Kanadą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją