A. Jasilionis neabejoja, kad darbas su patyrusiu ir tituluotu krepšinio treneriu yra puiki patirtis, o dabar naujai suburtai komandai svarbiausia sunkiai dirbti, būti alkaniems ir tikėti savo siekiamais tikslais.

Pirmajame savo interviu A. Jasilionis pasidalino mintimis apie komandos kelio pradžią, savo darbo filosofiją ir komandos treniruotes ruošiantis naujam sezonui.

– Kokios emocijos apėmė, sukirtus rankomis su „Wolves“ klubu?

– Labai geros emocijos, viskas puiku. Džiaugiuosi prisijungęs prie tokio ambicingo ir naujo projekto. Aš ir pats keliu sau aukščiausius tikslus ir turiu stiprias ambicijas. Todėl manau, kad papuoliau reikiamu laiku į reikiamą vietą.

– Ką duoda darbas su tokiu patyrusiu treneriu kaip R. Kurtinaitis?

– Man, kaip jaunam krepšinio treneriui, tai yra didelė patirtis ir didelė galimybė pasisemti iš tokių žmonių, gauti visą tą neįkainojamą informaciją. O darbas – net negaliu apibrėžti. Kai susirinkome į stovyklą, darbas vyksta nuo ryto iki vakaro. Mes nuolatos bendraujame ir dirbame.

– Komandos komplektacija dar nėra baigta, tačiau apie sutartis jau turinčius krepšininkus galėjote susidaryti nuomonę. Kokia ji?

– Vertinant pagal treniruočių stovyklą, galime daryti tokią prielaidą, kad susirinko kovingi, alkani žmonės, kurie nori kažką įrodyti. Tuo pačiu yra ir tokių žmonių kaip Mindaugas Lukauskis, kuris yra veteranas iš didžiosios raidės, kuris savo sunkiu darbu įrodė. Jis bus pavyzdys tiems jauniems, alkaniems, kuriuo keliu eiti, kad kažką galima būtų gyvenime pasiekti. Manau, kad jeigu žmonės neužmigs ir ta kryptimi to tikslo sieks, tai tikrai geri rezultatai bus.

– Ko tikitės iš komandos? Koks bus jos žaidimo stilius?

– Pirmas dalykas – tikrai sunkus darbas, nes yra tokia teorija ir įsitikinimas, kad viską, ką tu pasiruoši, atidirbsi treniruotėje, tai tu tą perkelsi į krepšinio aikštelę. Jeigu jie bus alkani ir tikės tuo tikslu, kurį mes iškelsime, ir jie visą save atiduos treniruotėje, tai mes tikrai perkelsime tai į krepšinio aikštelę. Agresyvi gynyba, greitas puolimas – tas, kas patinka šiuolaikiniam sirgaliui.

– Su komanda dar nesitreniruoja Lietuvos rinktinėje esantys Kristupas Žemaitis ir Eigirdas Žukauskas. Kokie yra šie žaidėjai?

– Kristupas tikrai yra tas žmogus, kurio mums reikia šiame klube, šiai komandai. Gal jis negauna tiek daug pasireikšti, nes Lietuvos rinktinė turi toje pozicijoje tikrai gerų žaidėjų. Bet, nenuvertinant jo, jis rodo gerą krepšinį ir aš tikiu, kad jis mums padės šiame sezone.

Eigirdas, kadangi Lietuvoje yra stygius tos pozicijos žaidėjų, jis prasimušė. Bet ne dėl to, kad yra stygius, o dėl to, kad įrodinėjo savo žaidimu. Manau, kad tai bus didelė paspirtis ir didelis pastiprinimas mums, kai jie grįš.

– Ar sekate kitų LKL komandų komplektaciją?

– Tikrai stebiu ir seku naujausią informaciją, kokius darbus atliko kiti klubai. Vertinu, kad visi pasistengė iš peties ir subūrė konkurencingas komandas, su kuriomis sirgaliai turės gerų emocijų žiūrėdami Lietuvos krepšinio lygos kovas.

– Kokias sąlygas klubas sudarė ruoštis sezonui?

– Sąlygos yra nuostabios. Turim sąlygas tiek gyventi, maitintis ir treniruotis. Ko daugiau ir reikia krepšinio komandai. Manau, kad tai yra didelis privalumas kartu gyventi, kadangi žmonės yra surinkti iš atskirų komandų. Ją suburti į vieną kolektyvą yra didelis darbas. Nuo vienos stovyklos niekas nepasikeis, bet tai yra tik pradžia, kad vienas kitą pažintų, susidraugautų. Manau, kad tai tik kelio pradžia į tai, ko mes siekiame. Kada prasidės varžybų etapai, tai bus kitas etapas. Taip mažais žingsneliais lipdome po vieną detalę ir žiūrėsime, kas bus.

– Klubo simboliu pasirinktas vilkas...

– Vilkas yra nuostabus. Turiu vilko tatuiruotę. Prieš penkerius metus pasipuošiau piešiniu, tai man kažkaip viskas suėjo į vieną. Tikiuosi, kad mes atstovausime klubui tikrai garbingai.

– Kaip naujai suburtai komandai galima užsitarnauti žmonių palaikymą?

– Turbūt populiariai atsakysiu, nes tik pergalės atveda žmones į tribūnas. Sirgaliai mėgsta pergales, jie myli laiminčią komandą. Jeigu mes nešime pergales ir sieksime bet kokia kaina tos pergalės, tai, manau, kad tikrai surinksime būrį sirgalių. To aš ir palinkėčiau savo komandai.