Paklaustas, ar ši vasara yra kaip niekad sunki renkant komandą, Ž. Urbonas teigė, jog lengva nebūna niekad.

„Tai nelengvas darbas. Grubiai tariant – prekiauji žmonėmis. Ne tas pats kaip tiesiog nueiti į parduotuvę ir nusipirkti pieno. Keliame sau aukštus tikslus ir norime kilti aukštyn, ne kiekvienas krepšininkas praeina filtrą“, – dėstė Ž. Urbonas.

Šiuo metu uteniškiai dairosi į užsienio rinką, kadangi laisvų lietuvių rinkoje nemato.

„Planas yra kuo greičiau surinkti komandą ir tą padaryti maksimaliai gerai pagal turimus pinigus. Norėjosi, kad treniruočių stovyklą pradėtume visos sudėties, tačiau situacija yra kiek kitokia. Dabar stebime užsieniečius, kadangi rinkoje nėra tų pozicijų lietuvių, kurių mes ieškome. Jau atėjo tas laikas, kada galime pabandyti nusipirkti geresnį žaidėją už mažesnius pinigus.

Naujokų bus dar trys, gal keturi. Viskas priklauso nuo pinigų ir strategijos, kurią pasirinks mūsų komandos treneris, kuris taria lemiamą žodį pasirenkant žaidėją“, – sakė sporto direktorius.

Buvęs Utenos ekipos vairininkas išskyrė ir tai, kad situaciją apsunkina Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) padidėjęs komandų skaičius.

„Turime ir patys pavyzdį – į komandą šią vasarą kvietėme Giedrių Staniulį, tačiau jis pasirinko „Gargždus“. Taip pat ir užsienio rinka atsivėrė plačiai. Daug lietuvių išvyksta rungtyniauti į užsienį. Kada ankščiau lietuviai žaidė Taivane ar panašiai? Dabar jų ten vyksta vis daugiau“, – pažymėjo Ž. Urbonas.

Jis pasisakė ir apie išaugusias Lietuvos krepšininkų kainas.

„Artėja toks metas, sakyčiau, nesąžiningas ir nelabai teisingas. Kitas žaidėjas gal net sunkiai kamuolį varosi, o nori nerealių pinigų. Nesinorėtų atsidurti tokioje situacijoje kaip Rusijoje – pinigai mokami tik todėl, kad žaidėjas yra vietinis. Bet po truputį šios situacijos link ir judame“, – nerimavo vienas „Juventus“ vadovų.

Kalbėdamas apie nuveiktus darbus Ž.Urbonas džiaugėsi, kad kelis kertinius žaidėjus jau pavyko pasikviesti.

„Alexas Hamiltonas niekuo nenusileidžia Patrickui Milleriui. Norėtųsi jį komandoje matyti visą sezoną. Jis turės galimybę už išpirką išvykti gruodį. Reikia, kad tą žinotumėte.

Žygimantas Skučas buvo viena iš mūsų smogiamųjų jėgų, ir dabar jis sugrįžta į komandą po metų pertraukos. Mes esame laimingi, jis taip pat džiaugiasi. Manau, kad tai yra laimėjimas mūsų komandai. Martynas Gecevičius lieka, Gintautas Matulis lieka – smagu. Taip pat tikimės Ernesto Sederevičiaus proveržio sezono.

Taip pat atvyksta Serbijos mokyklos, kuri pasižymi užsidegimu ir kova kiekviename aikštės centimetre, atstovas Aleksas Nikoličius. Pasirašėme su juo ilgalaikę sutartį“, – apžvelgė Ž. Urbonas.

Utenos komanda į savo gretas pasikvietė ir šešiolikmetį uteniškį Titą Didžgalvį.

„Tai yra projektas su viltimi, kad jis užaugs į tikrą krepšininką. Nenoriu sakyti, kad prieš tai vilčių nebuvo, tačiau vaikinų, kuriuos buvome pasikvietę ankščiau, galimybės buvo labai neaiškios. Įsivaizduojame, kad Titas gali pasiekti bent jau LKL lygį“, – komentavo Ž. Urbonas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją