„Vilniuje pradėjau savo krepšinio kelionę prieš 11 metų, kai man buvo vos 14, todėl jaučiuosi puikiai ir laukiu artėjančių iššūkių“, – prisiminė Laura Juškaitė.

Karjerą Vilniuje pradėjusi L. Juškaitė 2015-2018 m. gynė „Kibirkšties“ garbę, tuomet išvyko į Lenkiją, kur atstovavo Gožuvo „InvestInTheWest ENEA“ ekipą, o 2020-2021 m. sezone rungtyniavo Valensijos „Valencia“ klube, su kuriuo užkopė į Europos taurės viršūnę, finale įveikusi tuomet lietuvės Gintarės Petronytės atstovautą Venecijos klubą.

„Europos taurė iš tikrųjų sunkiai prognozuojamas turnyras. Labai priklauso, kaip tu jį pradėsi ir į kiekvienas rungtynes reikia žiūrėti atskirai žingsnis po žingsnio.

Kai su komanda laimėjome Europos taurę, dar buvau nelabai patyrusi, nežaidžiau didelių minučių, todėl pačiai labai įdomu ir laukiu šio iššūkio su „Kibirkšties“ komanda, kad galėčiau prisidėti prie pergalių ir būti svarbi žaidėja“, – pasakojo L. Juškaitė.

24 metų 187 cm ūgio puolėja Europos taurės finale aikštelėje pasirodė epizodiškai, tačiau vos trečiąjį sezoną legionierės duoną krimtusiai žaidėjai iškovotas trofėjus – skambiausia pergalė.

Vis dėlto Laura dėl istorinių pergalių kovoti grįžta ten, kur pradėjo savo krepšinio kelionę – Vilniuje.

„Paskutinis sezonas nebuvo labai lengvas. Pamačiau, kad Vilnius deda dideles pastangas grįžti į Europos taurę, į Europos lygį. Prisikvietė neblogų žaidėjų, taip pat G. Petronytė pakalbino prisijungti – taip ir gavosi. Gavau neblogą pasiūlymą ir džiaugiuosi, kad esu čia“, – sprendimą sugrįžti komentavo Laura.

Pastarąjį sezoną skuodiškė praleido Prancūzijoje, kur atstovavo „Saint-Amand“ organizacijai. Krepšininkė reguliariajame sezone vidutiniškai pelnydavo po 8,7 taško, atkovodavo po 3,1 kamuolio, atlikdavo 1,1 rez. perdavimo bei rinko 7,1 naudingumo balo.

„Kadangi grįžtu po sunkaus sezono užsienyje, Vilniuje noriu atsigauti – susigrąžinti pasitikėjimą savimi ir tikiuosi didesnės rolės negu turėjau užsienyje. Su treneriu dar nebendravome, bet manau, greitu metu grįš iš jaunučių čempionato ir susėsime pasikalbėti“, – apie rolę komandoje pasakojo Laura.

Kartu su Juškaite artėjantį sezoną „Kibirkšties“ marškinėlius vilkės ir Lietuvos moterų krepšinio flagmanas – G. Petronytė.

„Sostinės ekipos personalas surinko tikrai neblogų žaidėjų, daugumą pažįstu ne tik iš „Kibirkšties“ laikų, bet ir iš rinktinės. Manau, kad „Kibirkštis“ surinko konkurencingą komandą, ir tiek Lietuvoje, tiek užsienyje stengsimės „Kibirkšties“ vardą atstovauti garbingai.

Per laiką, kol manęs nebuvo Lietuvoje, klubas tikrai paaugo, iš mano laikų liko tik pora žaidėjų, vadovybė taip pat pasikeitė, manau, kad dedami žingsniai į priekį. Dedama daug darbo tiek į komunikaciją, tiek į naujų, gerų žaidėjų prisitraukimą, todėl manau, kad viskas eina tik į priekį“, – organizacijos sėkme džiaugėsi klubo žaidėja.

L. Juškaitė grįždama į Vilnių tikisi ne tik siekti istorinių pergalių, bet ir išvysti daugiau žiūrovų „Jeep“ arenoje.

Be jau minėtų L. Juškaitės ir G. Petronytės artėjantį sezoną „Kibirkšties“ marškinėlius taip pat vilkės: Gabrielė Šulskė, Gintarė Mažionytė, Gerda Raulušaitytė, Ugnė Sirtautaitė, Karolina Kazočiūnaitė, Livija Sakevičiūtė, Justina Miknaitė ir Eglė Zabotkaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją