Gitauto Kievino treniruojamos merginos aštunfinalio etape 44:51 (12:8, 8:17, 12:14, 12:12) neprilygo Italijos rinktinei ir turnyre toliau kovos dėl 9-16 vietų.

Nors pirmajame kėlinyje dar pirmavo lietuvės, vėliau žaidimo kontrolė perėjo į priešininkių rankas. Jos laikėsi priekyje nedideliu skirtumu, tačiau pernelyg prastas taiklumas neleido lietuvėms pakreipti mačo eigos savo linkme.

Lietuvėms fatališkai nesisekė atakuoti iš žaidimo – tikslą pasiekė tik 12 metimų iš 57-ių (21 proc.), pataikyti tik 2 tritaškiai iš 20 (10 proc.). Taip pat koją kišo dažnos klaidos – jų padaryta 26.

Rezultatyviausiai mūsiškių gretose rungtyniavo Austėja Rauckytė, pelniusi 13 taškų.

Tuo metu po daugiau nei 15 taškų per mačą iki šiol rinkusi Sintija Aukštikalnytė buvo visiškai sustabdyta. Pro šalį skriejo visi 14 jos metimų (0/11 dvitaškių, 0/3 tritaškių), įkrito tik baudos – 5 iš 6.

Kovą dėl 9-osios pozicijos lietuvės pradės trečiadienį, kuomet susitiks su Lenkijos ir Prancūzijos poros pralaimėtojomis.

Lietuva: Austėja Rauckytė 13, Danielė Paunksnytė 9, Karina Budajeva 6 taškai.

Italija: Beatrice Grosso 10, Anita Franchini 9, Emma Zuccon 8, Gaia Castelli 7 taškai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją