Lietuvos jaunučiai Europos čempionato finale 77:68 palaužė bendraamžius iš Ispanijos. Tai pirmas šios amžiaus vaikinų rinktinės aukso medalis nuo 2008 metų. T. Purlio auklėtiniai čempionate nesuklupo nė karto.

„Norėčiau padėkoti visiems Lietuvos gyventojams, tikrai jautėme jų palaikymą. Labai smagu, kad tiek daug žmonių palaiko jaunimo krepšinį. Tai rodo, kad Lietuvoje krepšinis tikrai yra gyvas“, – sakė į Lietuvą su auklėtiniais grįžęs treneris.

Tai buvo jau trečiasis Lietuvos finalas šių metų jaunimo čempionatuose – anksčiau 20-mečiai vaikinai laimėjo sidabrą, o 18-metės merginos iškovojo auksą.

T. Purlys paaiškino, kuo išskirtinė yra ši 16-mečių komanda, kuria treneris tikėjo nuo pat pirmosios treniruotės.

„Visada tikėjau šiais vaikinais. Jie tikrai dirbo didelį ir sunkų darbą. Jie padarė, ką reikėjo. Tikėjau tuo nuo pirmų minučių. Man labai patiko žiauriai geras darbas treniruotėse nuo pirmų minučių, o tai atsispindėjo ir rezultate.

Mes labai vienoda komanda ūgiu: praktiškai neturėjome vidurio puolėjo, bet pirmaudavome pagal atkovotus kamuolius, nes ne ūgis viską lemia krepšinyje, buvome labai mobilūs. Labai komandiški buvo ir žaidėjai, ir trenerių kolektyvas“, – kalbėjo T. Purlys.

Europos čempionų sudėtį šią vasarą sudarė Mantas Laurenčikas, Nojus Indrušaitis, Kasparas Jakučionis, Nedas Raupelis, Paulius Narvilas, Kevinas Šacas, Matas Buteliauskas, Kristupas Smirnovas, Rokas Kreišmontas, Dovydas Buika, Steponas Žilakauskis ir Mantas Juzėnas.

Lietuvos 16-mečių rinktinės trenerių štabe dirbo Tomas Purlys, Šarūnas Ciparis, Rokas Kondratavičius, Eugenijus Timofejevas, Austėja Miniotaitė, Eglė Tamošaitienė ir Aistė Paškevičiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)