Pirmuosius rungtynių taškus pelnė Lietuvos rinktinės įžaidėjas Mantas Laurenčikas, bet Ispanijos krepšininkai atsakė savo rezultatyviais išpuoliais ir išsiveržė į priekį 7:4.

Lietuviai padidino tempą ir įpusėjus kėliniui jau pirmavo 15:11.

8 min. Nedas Raupelis elegantišku metimu iš po krepšio padidino Lietuvos rinktinės persvarą iki 7 taškų (22:15), o po pirmo kėlinio lietuviai pirmavo 24:15.

Antrame kėlinyje Lietuvos persvara dar labiau išaugo. 13 min. po Kasparo Jakučionio tritaškio Lietuva priekyje 32:21.

18 min. K. Jakučionis pataikė dar vieną tolimą metimą, o M. Laurenčikas metimu iš po krepšio padidino pranašumą iki rekordinės 15 taškų žymos (44:29).

Paskutinėmis antro kėlinio akmirkomis komandomis apsikeitė rezultatyviomis atakomis, o įpusėjus susitikimui Lietuva priekyje 46:32.

Vis dėlto, antroje rungtynių dalyje ispanai pademonstravo charakterį ir metė rimtą iššūkį lietuviams. 24 min. Ispanijos rinktinės lyderis Mario Saint-Supery pataikė tritaškį, netrukus pridėjo dvitaškį ir lietuvių persvara ištirpo iki vienženklės (48:39).

Tiesa, įpusėjus kėliniui M. Laurenčikas pelnė 5 taškus iš eilės ir šiek tiek atvėsino ispanų įkarštį, o prieš paskutinę rungtynių atkarpą lietuviai pirmavo 59:49.

Ketvirtas kėlinys virto tikra M. Laurenčiko ir M. Saint-Supery dvkikova. Kėlinį lietuviai pradėjo M. Laurenčiko metimu iš po krepšio, bet M. Saint-Supery pelnė 7 taškus iš eilės ir Lietuvos pranašumas sutirpo iki 5 taškų (61:56).

Savo atsakymą pateikė ir M. Laurenčikas, o po jo 4 taškų proveržio Lietuvos rinktinė padidino persvarą (65:58). 35 min. po N. Raupelio metimo Lietuva pirmavo 70:61, bet gynyboje puikiai žaidę ispanai pelnė 6 taškus iš eilės ir sumažino atsilikimą iki 3 taškų (70:67).

Vis dėlto, išplėšti auksinės pergalės ispanams nebuvo lemta. Paskutinėmis rungtynių minutėmis lietuviai žaidė šaltakraujiškiau, užtikrintai realizavo baudų metimus, didino savo pranašumą ir galiausiai šventė puikią pergalę, laimėję rungtynes 77:68.


Rezultatyviausiai Lietuvos rinktinėje žaidė 26 taškus surinkęs M. Laurenčikas, 16 pelnė N. Raupelis, 15 - K. Jakučionis. Pastarasis taip pat atkovojo 11 kamuolių.

Ispanijos rinktinėje pasižymėjo 31 tašką pelnęs M. Saint-Supery. Ispanų supertalentas taip pat atkovojo 8 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir privertė suklysti varžovus 4 kartus.

Lietuvos vaikinų rinktinė Europos jaunučių čempionate aukso medalius iškovojo po 14 metų petraukos. Paskutinį kartą lietuviai U-16 pirmenybėse triumfavo 2008 metais.

Šiaurės Makedonijos sostinėje Skopjėje vykusiame Europos čempionate Tomo Purlio treniruojama Lietuvos vaikinų rinktinė laimėjo visas žaistas rungtynes. Grupėje lietuviai 73:41 įveikė Prancūziją, 80:73 nugalėjo Olandijos rinktinę ir 98:69 sutriuškino Izraelį.

Aštuntfinalyje lietuviai 97:48 nepasigailėjo Danijos krepšininkų, o ketvirtfinalyje, po pratęsimo, 79:68 palaužė Turkijos atstovus.

Čempionato pusfinalyje jaunieji Lietuvos krepšinio talentai 77:61 pranoko bendraamžius iš Graikijos ir žengė į finalą.

Šią vasarą tai jau trečias Lietuvos krepšinio rinktinių finalas jaunimo čempionatuose. Kiek Anksčiau Lietuvos U-20 vaikinų rinktinė iškovojo sidabrą, o U-18 merginų komanda sužibo auksu. Ir kiekviename finale lietuviai susitiko su ispanais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)